|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Malzemeye resim atama sorunu
Merhabalar
Arch 11 de materials de texture abölümünde add diyerek malzemeye resim atadım. Ama bu resim atadığım malzemede resim dağınık görünüyor sample bölümünde 1x1 seçtiğim halde resmi tek yapamadım.Biryerlede eksik yada hatalı birşeyler yapıyorum herhalde ektedeki resimde de anlatmaya çalıştım.resimin objede birden fazla değilde tek parça görünmesini nasıl sağlayabilirim.Cevaplara sonsuz teşekkür ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
resim
Resimi atadığın duvarın x ve h boyutları, materials ta atadığın fotoğrafın x,y boyutları ile aynı olursa 3d de 1 tane resim görürsün
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Değerli Üstadım dediğiniz gibi resim atayacağım obje ölçüleri ile resimin ölçülerini aynı yaptım ama malesef yine tek resim gösteremedim.Sorun devam ediyor teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kaplama orijini proje merkezinden başladığı için obje üzerine tek bir resim parçası denk gelmiyordur. Bunu düzeltmek için kaplamanın objenin bir köşesinden başlamasını söylemelisiniz. 3D ekranında objenizi seçtikten sonra Design > Align 3D Texture > Set Origin seçtikten sonra objenin köşesine tıklayın.
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Compu çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|