|
|
#1 |
|
|
1- mesh
aslında Archicad10'da da yapmayı pek becerememiştim, araziye istediğim şekli bir türlü veremiyorum sorun tabii ki benim ne yapacağımı bilmememden çok archicadde nasıl yapılacağını bilmemem , mesh'i nasıl şekillendiririz ? 2-export-import autocadde kotları belirlenmiş bir haritayı malesef archicade 2 boyutlu import edebiliyorum, buna bir çözüm bulabilir miyiz ya da en azından autocaddeki gibi bazı noktalar belirleyip,(bu da biraz mesh ile ilgili oldu) ilgili yükseklik değerlerini girebiliyor muyuz ya da başka bir yolu var mı?Bir de tasarımları ben maya'ya atıyorum(3dsmax ve autocad'in os x sürümleri olmadığı icin)render için genelde obj veya 3ds olarak export ediyorum fakat genelde yeterli bir veri aktarımı sağlayamıyorum genel olarak export konusunda faydalı bilgileriniz varsa paylaşır mısınız?(mesela sketchuptan aktarmak gibi) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba.
Düz yüzeyli bir mesh parçasını, üretmek istediğiniz arazi verilerinde yer alan 2 boyutlu sınırlar yardımıyla şekillendirirsiniz. Örneğin bunlar eş yükseklik eğrileri olabilir. Bunun için mesh parçasını seçtikten sonra magic wand ile eğriler üzerine tıklar, arazi izdüşümüne yeni siyah noktalar oluşmasını sağlarsınız. Sonrasında da bu eğirilerin her birinde bulunan tüm siyah noktalara pet palet komutlarındaki "z" ile tek bir yükseklik verirsiniz. Mesh üzerinde yer alan tek bir noktaya yükseklik vermek için yine pet paletindeki "z" ikonlu butonu kullanmalısınız. Üzerinde tek bir siyah nokta üretmek için; polygonal metotta iken arazi üzerine çift tıklamak işe yarayacaktır. İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba bende Archicad'le ilgili vista sorunu yaşıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Graphisoft linkinden önerilen çözümlere bakabilirsiniz.
Graphisoft - ArchiCAD and Windows Vista compatibility issues |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|