|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
archicad 10 duvar görünüm sorunu
Merhabalar
Archicad 10 da ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. 2d penceresinde duvar çiziyorum ama komuttan çıktıktan sonra duvar görünmüyor ama 3d penceresinde görünüyor. Katmanına bakıyorum gizlide değil denemediğim hiç bir yöntem kalmadı.Ayrıca 2d penceresinde duvar aracını aktif yapıp CTRL-A tuş kombinasyonu yaptığımdada hiç bir duvarı seçmiyor.Başka bir projede merge yaptığımda görünüyor.Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Plan kesit düzlemi ayarlarınızı kontrol edin. Eğer duvarın kotu bu düzlem kotundan yukarıdaysa görünmez. Duvarın plan davranışlarını belirleyen seçenekleri de gözden geçirmeyi unutmayın.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
2d penceresinde duvarın bir kısmını göremiyorum
[IMG] [/IMG]3 d de görünüyor [IMG] [/IMG]neden 2 de de duvarın devamını göremiyorum görünen duvarla katmanı aynı görünüm sırası en önde bütün seçeneklere baktım.yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Dsiplay ayarlarına baktınız mı? Bring to front işe yaramıyor mu? Ya da döşemeyi seçip send to back?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Lumina dediğiniz gibi bütün görüntü ayarlarını en önde yaptım ama yinede görünmüyor teşekkürer
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Anlık olarak aklıma gelenleri yazıyorum. Görünen duvara ALT tuşuyla beraber klikleyip (duvar özelliklerini kopyalaıp) sonra görünmeyen duvara CTRL+ALT kliklemeyi (duvar özelliklerini şırınga etmek) denediniz mi 3 boyut penceresinden?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
çok teşekkürler görünen duvarları şırınga ile kopyalayıp yapıştrırınca oldu sağolun
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın lumina cevabınızdan sonra biraz programı kurcaladım ve hatanın neden olduğunu buldum. zemin katında çizdiğim 0 kotu ile başlayan duvarları 2 d de görebiliyorum.Ama 0 kotundan daha yüksekte başlayan duvarları göremiyorum.Arc10 da böyle bir özellikmi var.Arc9 versiyonunda denedim böyle bir sorunla karşılaşmadım.Zemin katta 0 kotundan daha yüksekte başlayan duvarları 2d penceresinde görebilmem için nasıl bir işlem yapmam gerekir.Dediğiniz gibi duvar ayarlarını epeyce kurcaladım ama bulamadım.resimde duvarlar +165 ile +450 kotlarında 0 kotundan yüksek olduğu için göremiyorum.Çok değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
En başta yazdığım gibi plan düzlemi için belirlenmiş kesit düzlem kotu sanırım ilk ayar olarak 110 cm. Bu kotun üzerindeki duvarları, eğer duvarın ayarlarında aksini belirtmediyseniz, göstermez. Şu an menüler ezberimde olmadığından tam yerini işaret edemiyorum ama sanırım design menüsü altında.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Lumina'nın bahsettiği ayar için; bu duvarın özelliklerine girildiğinde "Floor Plan and Section" başlığının hemen altında "Floor Plan Display" seçeneğinin "Projected with Overhead" olarak ayarlanması gerekiyor. Böylelikle 110 cm sınırından "sonra" başlayan/yükselen duvarların da plan düzleminde (kesik çizgiler halinde) görüntülenmesi sağlanıyor.
ArchiCAD 11'de de bu ayar default olarak "Project with Overhead" geliyor. 10 kullanıcıları benzer sıkıntıya sık düştüklerinden olsa gerek, 11'de böyle bir çözüme gitmişler, iyi de olmuş. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|