|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
gdl ekleme
basit bir soru olabilir ama... yeni indirdiğim gdl objeleri library'ye katıp nasıl kullanırım acaba?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
programın kullandığı klasörün altındaki "ArchiCAD Library" gibi bir isme sahip klasörün içine kopyalayıp oradan kllanabildiğiniz gibi herhangi bir dizinden de nesnelere erişmeniz mümkün, fakat bahsettiğim klasörün içine kopyalamanız; gezinirken, seçim yaparken zamandan tasarruf sağlar.
örnek yol : C:\Program Files\Graphisoft\ArchiCAD 10\ArchiCAD Library 10\Arabalar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
C:\Program Files\Graphisoft\ArchiCAD 9
bunun altında ArchiCAD Library 9 klasörüm yok. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Archicad i nereye kurdunuz?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
C:\Program Files\Graphisoft\ArchiCAD 9
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Library klasörü de orada olmalı ya çift kurulum var dolayısıyla şu an çalıştığınız archicad sizin buraya ilettiğiniz yerden başka yerde ya da kütüphaneyi yüklemediniz. İkinci durum söz konusu olsa archicad'de çalışmanız zor aslında ya da kütüphaneye hiç başvurmuyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok ilginç
kullanıyorum library yi aslında. çift kurulum? bilmiyorum,1 kere kurmuştum |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
İlk sorunuzun cevabı için: internetten indirdiğiniz objeleri bir klasörde toplayın. Archicad içinden Library Manager ı açıp Local/LAN başlığından bu klasörün yerini tarifledikten sonra Add aracılığıyla Archicad'in çalışacağı kütüphaneleri tanımlamış olursunuz. Reload tuşuna basıp objelerin yüklenmesini sağlayın. Bu kadar.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok teşekkürler,oldu.
|