|
|
#1 |
|
|
Archicad'de render alma sorunu
Merhabalar..
Sorunum archicadde render alamamam...İki tane çok katlı bina ve bahçesi olan bi projenin renderını almak istiyorum.Ama 3 boyuta geçerken bile hata veriyor. ''Disk dolu veya 3d veri oluşturmak için yeterli hafıza yok '' Kullanılan bilgisayar AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 4600+2,41 GHZ 2 GB ram (xp professional) Yapmam gereken extra bişey yada bir ayar varmıdır...Bu bina renderı alan insanlar bunu nasıl alıyorlar.Projenin boyutu1.890 kb arşivi 25,730 kb Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
"layer" "ctrl+L" dan renderda görmeyeceğin gereksiz objelerin olanları seç ve kapat. o zaman renderda görülecekler azalacağı için bilgisayar daha rahat çalışacaktır.
bir de archicad in kurulu olduğu hardisk bölümünde gewreksiz ne varsa silin yada baska yere taşıyın ki rahatlama sağlasın bilgisayar. gene de olmazsa gönder bakalım bi cemkul35@yahoo.com ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Herşeyi kapadım...İç duvarları bile... bilgisayar da yeni ve içinde archicadden başka da kasacak program yok...anlamıyorum
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 03-09-2007 19:33. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok merak ettim. save as ile pla formatında save edip mail atarsan bana bürodan çıkmadan bakmak isterim.
versiyonu da not et lütfen.. Archicad 9-10-11? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Kütüphane kaynaklı sorunlar olabilir bir ihtimal. Dosyanız açıkken File menüsünden library manager a girip mevcut kütüphaneyi remove ile kaldırın; sonra Archicad klasörü içinden add tuşuyla tekrar gerekli klasörleri ekleyin. Belki işe yarayabilir.
En son lumina tarafından düzenlendi : 03-09-2007 19:33. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Archicad 10 kullanıyorum. Kütüphaneyi de tamamen yüklemiyorum zaten projeyi pla kaydedip onu yüklüyorum sadece...Proje, ofisteki diğer arkadaşın ...sunum görevi benimdi ama yapamadım
bir kez daha deneyeyim ben en iyisi...çok teşekkürler![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 03-09-2007 19:33. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
şöyle bir tavsiyem olacak belki gereksiz bulacaksınız ama yine de yapmak istedim. 3D pc nin rootunu sorgular yani 2 GB ram olması aslında çok da bir şey ifade etmeyebilir, ki problem kütüphane kaynaklı bir problem değilse programın işletim sisteminin kurulu olduğu harddisk de kurulu olması gerekir ve o harddiskte ne kadar çok boş alan varsa root a ulaşmak daha kolay olur.. bir de en azından her hafta disk birleştirme yapmakta çok fayda var- özellikle amd gibi düşük cache i olan bir işlemciniz varsa( amd X2 nin cache i yanlış hatırlamıyorsam 2*512kb idi). eğer problem halen çözülemediyse ben de maille alıp bakmak isterim belki de gerçekten pc konfigürasyonundan kaynaklı bir sorundur..
intel dual 3,4 mhz 2*2 mb cashe-320 gb hdd C de 260 GB boş alan- sappihere 256 mb 256 bit grafik kart- 2 gb 800 mhz ram
"Release of the jury's decision: has been delayed until further notice" http://blog-labs.blogspot.com/ En son lumina tarafından düzenlendi : 03-09-2007 19:32. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
teşekkür ederim ilginize...
ama malesef sorunum hala çözülmedi.. başka pclerde de denedim ama hala aynı .proje sahibi arkdaşım nedenin anlamadığım bi sebeple projeyi yönlendirmeme izin vermiyor ki herşeye rağmen saygı duyuyorum...Belki çizim esnasında yapılan bi hata kayıda da yansımıştır.. böyle bi sorun olduğundan da emin deilim gerçi...yinede sanırım kendime ait bir proje olmadan bu konuda yardımınıza başvuramayacağım...sadece merak ediyorum...archicad kaynaklı böyle bir sorun varmıdır..yani projenin boyutuna bağlı render alma sorunu gibi...çok teşekkür ediyorum ilgilenenlere..herkese iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
yoruldumm nickli arkadaşın sorunundan aynen bende de oluştu.
Sadece 1.5 mb lık bi .pln dosyasını 70x100 cm ebatlarında render yapmaya çalışıyorum fakat archicad 11 "bellek yetersiz" ve "disk alanı yetersiz "uyarıları veriyor. Bu arada sistemim core2duo 2.0ghz, nvdia go 7300 - 256 mb ve c:/ partında 16 gb boş alan mevcut Başka bir bilgisayarda deneme şansım olmadı henüz. Aşağıdaki linkten indirip deneyebilir misiniz ? Eğer olurda...başarılı olursanız mevcut açıdan oluşan jpg dosyasını gönderebilirseniz bana makbule geçer.Şimdiden teşekürler. RapidShare: Easy Filehosting |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bellek-FİRE GL
70x100 ebadında render gerçekten çok büyük bir render. Şu an ki makinalar Archicad'te zor alır. Ancak artlantis'te o ebtta alıyorduk biz.
Asıl sorun ekren kartı. Bendede aynı mesaj çıkıyordu. 512 mg 128 bit 90 dolarlık (dandik) ekran kartı ile render alamıyordum. sonra 1 gb 256 bit (çok önemli) saphire ati aldım mesaj kesildi. 128 bitler ve ucuz fiyatlılar iş görmüyor artık. 1 gb Ati saphire modeller bile oyun için tasarlanmış kartlar. 3d çizim için iş görür ama yetersiz kalıyor. Gönlümüzde yatan bu iş için tasarlanmış FİRE GL ekren kartlarıdır. Ama fiyatları 2000-3000 dolar arasıdır. Çok iyi bir bilgisyar ve FİRE GL kart için 5000 lira ayırmak gerekiyor sanırım. Fire GL kart kullanan var mı aranızda? Gerçekten fark eder mi? ATI FireGL Product Matrix NVIDIA Quadro FX - High-End Products ve iki kartın fiyat -performans kıyaslama raporu; Welcome to 3D Professor |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
o ham ötesi halini herhangi bir ayar yapmadan, sadece sun ve sky object kullanarak 100x70 boyutlarında 3 buçuk saate yakın bir sürede aldı benim makine: mac 2Ghz intel core 2 duo 667 Mhz 4gb DDR2 sdram 144 mb ekran kartı.
En son lumina tarafından düzenlendi : 12-08-2008 01:16. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Disk alanı yetersiz gibi uyarılar sık sık photoshop'ta da çıkıyor karşımıza bunun nedeni programın kayıtlı olduğu disk te yeterli alan olmamasıdır. mümkün olduğunca çok boş alan ayırıp bi daha denemeniz gerekebilir, 16 gb'lık alan çok fazla bir alan değil.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
mrb'lar bende archicad 10-11.kullanıyorum.. acaba hard dick de yeterli alan olmaması.. alınan render da sorun yatar mı? yani görüntüde kalite düşümü yaşanır mı.. render alabiliyorum ama görüntü pek iyi çıkmıyor..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
3,5 sa. makinanı meşgul etmiş olman büyük fedakarlık gerçekten. Çok teşekür ederim lumina.
Disk ve Bellek yetersiz hatalarını almamın sebebi, kalite kaybı olmasın diye 300 dpi da render almaya çalışmamdanmış. deneye deneye 125 dpi a kadar düştüm ve yaklaşık 3 saatte render alabildim ben de. Benzer sorun yaşayan arkadaşlar faydalansın. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|