|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad 10 geç açılma sorunu.
Merhaba arkadaşlar.Archicad 10 bilgisayarıma yükledim.Aynı şekilde arkadaşın bilgisayarına da yükledik.Bilgisyarlar hemen hemen aynı.Fakat benim bilgisayarda çok geç açılıyor.İki defa kaldırdım yeniden kurdum ama bir türlü olmadı.Yine çok geç açılıyor.Arkadaşınki hemen açıyor.Sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
ArchiCAD ile ilgili yavaşlık söz konusu olduğunda aklıma ilk önce artık antivirüs programları geliyor. Ben Avast kullanıyorum (umarım reklam olmamıştır) ve ArchiCAD ile ilgili yavaşlık problemlerim artık tarih oldu. Bir de firewall programı kullanıp kullanmadığınız da önemli tabii. Firewall programları da bazen uyumsuzluk yapabiliyor ne yazık ki. ArchiCAD bir servise ulaşmak istiyor ve Firewall da izin vermiyor ya da bunu denetliyor olabilir. Bun denetleme de açışılı uzatabilir. Bütün bunlarda bir sıkıntı yoksa sizin sistem sürücünüzün (C:\) çok dolu olması yavaşlığa sebep verebilir. Yani çok dolu bir Program Files klasörü, çok dolu bir disk de bu yavaşlığı yapabilir... Ama böyle bir durumda diğer programların da yavaşlığı söz konusu olacaktır, sadece ArchiCAD değil. Biraz sesli düşünmüş oldum ![]() Kolay gelsin.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bilgileriniz için çok teşekkürler ama antivirüs programını kaldırıp kurdum yine aynı problemle karşılaşıyorum.harddisk sıkıntım oldugunu da düşünmüyorum kullanım, C: 30/80 GB
civarlarında.Fireeall da yok.problemi bi türlü çözemedim.Archicad kısayoluna tıkladıgım zaman ekrana açılış sayfası çok geç geliyor.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Başka bir problem yoksa eğer, disklerin yavaşlığı buna etken olabilir diye düşünüyorum. Mesela eğer bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, arkadaşınızın bilgisayarıyla biraz farkedecektir.Zira dizüstü bilgisayarların sabit disklerinin 5400 rpm'li olduğunu hatırlatırım.
Kolay gelsin.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
ArchiCAD kurulumundan sonra Windows XP'nin dahili güvenlik duvarı, ArchiCAD'in kullanmak istediği bir port ve component'i için engelleme yapıyor ve bunu size bir pencere ile belirtiyor. Çıkan pencerede "Engellemeyi Kaldır" seçmeniz gerekebilir. Kurulum sırasında bunu görmeyip engellemeyi kaldırmamışsanız, açılış esnasında güvenlik duvarıyla ArchiCAD sürekli kapışıyor ve açılmasını geciktiriyor olabilirler, bence ihtimal dahilinde.
Bir de Adura'nın söylediği gibi, başka bir problem varsa, diğer yazılımların da açılmasında bir yavaşlık olmalı. Arkadaşınızın makinesiyle başkaca yazılımların açılış hızlarını da karşılaştırın, derim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
maalesef
ben engellemeyi de kaldırdımaam yine aynı problemle karşılaşıyorum.programın kısayoluna tıkladıktan sonra 2 dk. 10 sn. ekrana hiç bi şey gelmiyor.daha sonra program açılıyor.PC kullanıyorum.1 gb ram.çift çekirdek işlemci ekran kartım da gayet ii arkadaşlarınki ile hemen hemen aynı ama problem yaşıyorum.teşekkürler...
![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|