|
|
#1 |
|
|
ArchiCad ve Selçuklu Dönemi Mimari
Selamlar...
ArchiCad yeni yeni öğrenmeye başladığım bir program. Henüz çok fazla ilerleyemedim. Programı öğrenmek için bütün çabamı ve zamanı sarfetmeden önce, programın yapabilirliklerini sorgulamak istiyorum. ArchiCad tarihi binaların çizimlerinde bizlere ne gibi açılımlar sunar? Eski mimari yapıların çizimi ArchiCad'de yapılabilir mi? http://www.denizli.gov.tr/denizli/images/mimari/1.jpg ![]() mesela resimde görülen ev ArchiCad'de çizilebilir mi? Ahşap Cumba'lar ArchiCad'de tasarlanabilir mi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
archicad autocad ten farklı olarak 3 boyutlu cızıyor nesnelerı buda modelleme yapma zamanını senden kurtarıyor
cok rahatlıkla yaparsın merak etme |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Resimde görünen ev çizilir efendim Archicad'de ya da başka bir programda. Program(lar)ı sizin ne kadar kullanabildiğinizle alakalıdır bu çizimin kolaylığı ya da zorluğu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Cevaplarınız beni rahatlattı. Teşekkür ederim. ArchiCad öğrenmek için zaman ayıracağım bir program olacak.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
tarihi binaların görselleştirilmesi konusunda anıtlar kurulu proje dosyasında butip bir çalışma istemiyor. bence resterasyonun amacına bakarsanızda gerekliliğide sorgulana bilinir. ama bir sunum yöntemi olarak piyasada iş sahibi istiyor diyorsanız orasını bilemiyorum tabi.
ama çizim açısından yığma bir duvarın kayıt tespiti tabiki de autocad de daha rahat yapılır. bu konu sizin programları kullanma tecrübenizle ilgili olduğu kadar amacınızla ve resterasyona bakış açınızla ilgilidir. bir çok kişiye sorsanızda bu tip bir görsellemenin bir anlamı yoktur restrasyon açısından. zaman kaybı ve romantik-çıkarcı bir tavır olarak da düşünenler çıkabilir |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
dostum icini ferah tut rahatlıkla çizersin
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
hepinize verdiğiniz bilgiler ve yardımlarınız için teşekkür ederim. 1 haftadır archicad ile amatör olarakta olsa uğraşıyorum. öğrenmek çok zor değil.
öğrenmeye başlamadan önce internette ve forumda okuduğum bazı yazılar; archicad'in kullanıcıyı belirli kalıplara hapsettiğini ifade ediyordu. bu bilgiler ilk başlarda biraz hevesimi kırmıştı. ancak öğrenmeye başladıkça bu kalıpların bir bir yıkıldığını gördüm. sadece programda uzmanlaşmanız gerekiyor. sadece çok çalışmak lazım, bol bol çizim yapmak lazım... destekleriniz için hepinize teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
çizim programları gerçekten harika ama insanı kendine esir eden bir yapı
ve sürekli çalışılması gerekiyor kısaca yok yok ama kolay da değil. En son lumina tarafından düzenlendi : 03-09-2007 19:20. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|