|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
mevcut merdiven üzerinden düzeltme yapmak
merhaba arkadaşlar sormak istediğim archicad te stair maker ile kendime ait bir özel merdiven oluşturdum. sonra baktım ki merdivenin kol genişliğini arttırmam gerekiyor fakat bu yaratmış olduğum merdiven üzerinde düzeltme yapamıyorum her seferinde bir yenisini stair maker ile olüşturmam gerekiyor acaba bunun başka bir yöntemi varmıdır bilgilendirirseniz sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Merdiveni seçip ayarlarına girdikten sonra yukarıda merdivenin adını yazan kutucuğun hemen yanındaki ok işaretine basarsanız create new stair ya da edit this stair yazar. İkinci seçeneği seçip merdiveninizin stairmaker'da açılmasını bekleyip ilgili ayarları revize edebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer Create Stair Using Selection ile bir merdiven yaptıysanız, bildiğim kadarıyla bunda yapılan değişiklik için yenisini yapmanız gerekecek
![]() StairMaker, büyük değişkliklerin yapıldığı AC10'dan nasibini alamadı, ben de AC11'de bir bomba bekliyordum. Ancak bakıyorum ki, AC11 yerine AC10.5 gibi bir ara sürüm çıkarsalarmış daha iyi olurmuş. AC6 > AC6.5 vardı. AC8>AC8.1 oldu... Neyse bu zaten başka bir forum konusu, burada konunun yönünü saptırmamın bir önemi yok. Özetle, yeni versiyonlara kada sabırlı AC kullanıcısı rolümüzü oynamaya devam etmekten başka bir çözüm yolu görünmüyor.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın adura stairmaker parametreleri istediğimiz merdiveni oluşturmada kullanıcıyı çok kısıtlıyor.fakat cigraphın archistairi aynı arayüze sahip nerede ise fakat stairmaker'a göre daha esnek davranıyor.sebebini anlayamadım bir olayda archistair addonu 11 versiyonunda sorunsuz çalışıyor fakat tıpkı maxonform gibi 10 int ve 10tur versiyonlarında problem oluşturuyor.ayrıca 11 versiyonu için profiler addonu neden çıkarılmıyor.aynı şekilde archiglazing ve maxonform eklentileride bu kapsamda.saygılarımla
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
cevaplarınız için cok tesekkürler...
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Profiler ve diğer eklentileri archicad 11 içinde, help menüsünden goodies kısayoluna tıklayarak Graphisoft'un ilgili sitesinden siz indiriyorsunuz. Diğer konulardaki soruları ilgili firmalara iletiniz.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|