|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Archicad...
Archicad ile ilgili bilgi paylaşımı yapabilecek arkadaşlar varsa lütfen... Aşağıdaki görüntüler yapmış olduğum çalışmalardan örneklerdir.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Ben archicad'i yeni anlamaya öğrenmeye çalışıyorum.Etrafımda bu programı pek bilen ve uygulayan yok.Biraz biraz kendim yapa boza içeriğini bilmeye öğrenmeye çalışıyorum.Takıldığım konularda yardımcı olursanız sevinirim.Mesela çatı konusunda takıldım.Bir türlü çatıyı oturtamıyorum.Ayrıca çatı çeşitleri yapabiliyormuyuz? Yani kırma çatı,tonoz çatı, beşik çatı gibi.Yapabiliyorsak nereden ve nasıl yardımcı olabilirmisiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Çalışmalar güzel olmuş.Zamanında bende böyle calışmalar yapmak istemiştim fakat başarılı olamadım.
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık.Archicad de giderek popülerleşiyor.Öğrenmek lazım.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben archicad kullandim/kullanmaya devam ediyorum. Ve çok memnunum. Mimarin dilinden anlayan bir program, henüz halinden pek anlamasa da. Aşağıda eklentili resimlerde ise Archicad ile çizilmiş bir örnek yer alıyor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad aslında gerçekten çok güzel program ama dilini anlayabilene galiba..Ben yeni yeni çözmeye çalışıyorum..2 gündür bu forumda onun ile ilgili yazılmış her türlü yorumu okumaya çalıştım bilgileri not etmeye çalıştım..Ben öyle kursa gitme taraftarı falan değilim.Bence kurslarda çok da faydalı olunamıyor..Belli bir zamanda yani kısıtlı zamanda bir kaç birşey öğretiyorlar sonra yine gerisini çözmek sana kalıyor.Onlar parayı kazanmış oluyor ama sen yine de pek bir şey öğrenmemiş oluyorsun.
Ben de bu yüzden kendim öğrenmeye karar verdim.Kurcalıyorum birşeyler yapmaya çalışıyorum.Çünkü artık bu pratikliği iş hayatıma taşımak istiyorum.Bizler ne yapıyoruz projeyi auto cadde çiziyoruz sonra 3dmax de görselleştirmeye çalışıyoruz.. Hepsini tek bir kalemde yapmak var iken.. Yani daha az zamanda daha çok şey yapmak varken neden böyle boğuşalım ki değil mi? Zaman kaybı emek kaybı..Artık zaten bilişim sektörüde bu yönde gelişiyor. Bakalım inşallah bu programı bende bir gün çözeceğim ve belki bir gün bende buraya böyle yaptığım işler ile ilgili resimler eklerim ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Sayın rosem79 ancak tasarımları çok beğenmediğimi yani Eilistina kadar özgün olmadığını da belirteyim. Bu apartmanlar çok da görselleştirilecek ya da Arkitera'ya konacak şeyler değil gibi geldi.
Daha "üzerinde konuşulabilecek" tasarımlar bekliyoruz. Asıl konunun Archicad ya da başka bir program olması beklenmiyor efendim. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Konuya hafif bir yan yol gibi olacak.
biLoPipet, yan bahçeye olan bu yabancılık neden? Madem gece görselleştirmesi yapacaksınız o zaman arka fonu da uygun seçmek lazım. Archicad içinden render alacaksanız, aydınlatma elemanlarının ışık şiddetlerini kısarak deneyin (%20 ler civarında). Bazı kaplamaların boyutlarında oransızlıklar var. Sayın ayasofya'nın yukarıda belirttiği gibi "daha "üzerinde konuşulabilecek" tasarımlar bekliyoruz". |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
tebrikler arkadaşım,güzel çalışmalar...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer daha üzerinde konuşabilecek çalışmalar derken beni kastetdiysen, Çalışmamım üzerine birşeyler söylemişsiniz buda iyi olmuş, hatalarımızı fark ettik.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Üzerinde konuşulacak kadar büyük işler aldığımızda onlarıda paylaşacağımıza emin olabilirsiniz. Elimizden gelen bu kadar öğrenmeye çalışıyoruz.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
"Üzerinde konuşulabilecek tasarımlar", işlerin m2 büyüklükleri ya da piyasa değeri büyüklükleriyle ilgili bir içerik değil, emin olun.
En son lumina tarafından düzenlendi : 23-07-2007 00:40. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
archicad i yeni öğrenen ve kullanan biri olarak hepinizin ellerine sağlık arkadaşlar ama bildiğim kadarıyla renderı insan gözünden almak daha iyi oluyor.bir de bunu deneyin isterseniz.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
ellerıne saglık renderlar ıı duruyor archıcad olarak guzel yanı ama renderların babası max oldugu kesın
bırde ona bak derım |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|