|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Archicad'de merdiven çizimi
archicad 9'da sahanlıklı döner merdiveni döşeme yardımıyla mı çizmek zorundayım yoksa hazırda bulunan döner merdivenleri bu şekilde değiştirebiliyor muyum? ya da başka yolu nedir? şimdiden teşekkürler
En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 03:22. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Stairmaker ı deneyin. Merdiven aracı ayarlarına girip create new stair ile isteğinize uygun merdiven yapabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Archicad'de merdiven
archicad te herhangi bir şekilde merdiven çizimini nasıl yapacağız? Zannedersem döşemeden oluyordu ama bu konu hakkında bilgiyi detaylı yazar mısınız?
En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 03:23. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Archicad'in araçlarından merdiveni seçip sembol penceresinin yanında obje isminin yazılı kutucuğun hemen sağındaki oka basarsanız create new stair ile stairmaker arayüzünü başlatabilirsiniz.
En son lumina tarafından düzenlendi : 15-07-2007 17:06. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Biz de öğrenmiş olduk
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 03:23. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad'de amorf merdiven
merhaba arkadaşlar. archicad te 3d amorf merdiven yapımıyla ilgili bilgi verebilir misiniz? daha önceden plan düzleminde tarama yaparak merdiveni 3d ye geçirebiliyordum fakat şu an yapamıyorum. yardım ederseniz sevinirim. kolay gelsin
f. En son lumina tarafından düzenlendi : 26-07-2007 04:18. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
tarama ile beraber çıkış hattını belirleyen çizgiyi çizip ikisini birlikte seçtikten sonra tools menüsünden create stair using selection ı seçin.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Arkadaşım ama orada sınırlı merdiven çeşidi var.
istediğin merdiveni yaratmak için köşe noktalarını çizgi ile belirle sonra bu alanı herhangi bir desen ile tara daha sonra (döner veya yamuk olabilir) merdiven çıkış hattını çizgilerle belirle bu hattın çizgilerini fillet ile birleştir(ÖNEMLİ : bütün iş çıkış hattını çizdiğin çizgi veya yay ile belirlenir) en son adım ise yukarıda Design menüsünün altında ki Create Stair Using Selection seçeneğinde... Bu komutu seçmeden önce desen aracını ve çıkış hattı için çizdiğin yay veya çizgileri işaretle ve bu komuta tıkla bakalım ne olacak... Saygılar En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 03:24. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
selam
Kabul salonunda "mimarlık ve bilişim"e girin orada Archicad merdiven tasarlamasının içindeki yazılanları okursanız merdiven yaratabilirsiniz. En son lumina tarafından düzenlendi : 24-04-2008 00:36. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
create new stair ı kullan dostum archıcad cok kolay merdıven cızebılıyorsunnnn
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
benim bildiğim kadarıyla stair makerdan create new stair deyip edit diyorsun
seçeneklerin çok fazla kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Ben SketchUp'ta ufak bir matematik hesabıyla baştan sona yapıyorum merdiveni.. Bundan kolay ne var..
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
selamlar
merdiven çiziminde resimde görüldüğü gibi merdiven tiplerinden biri programımda aktif değil. nedeni ne olabilir? (bu arada archicad 10 edu deneme versiyonu kullanıyorum.) ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
İşaretlediğiniz araç, sizin plan düzleminde tarama ile belirleyeceğiniz, liste dışı merdiven profillerini merdivene dönüştürmek için kullanacağınız araç. Planda merdiven alanını taramayla belirleyip çıkış hattını da çizgi ve/veya daire aracıyla belirledikten sonra bunları seçip create stair using selection komutuyla bu aracı kullanabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
ya da archicad 9 da archistair add-on u ile kendi merdivenine benzer bir merdiven yaparsın daha sonra plan düzleminde o merdivenin her noktası ile oynayabiliyorsun istediğin amorf formu böyle de yakalayabilirsin
"Release of the jury's decision: has been delayed until further notice" http://blog-labs.blogspot.com/ En son lumina tarafından düzenlendi : 20-04-2008 03:25. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|