|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kesitte kaybolan bölgeler
Merhaba,
ArchiCAD 10 kullanıyorum. Gayet lisanslı ve gayet güncel. Yaşadığım sıkıntı şu: Kesitte neden bazen bir döşeme kaybolur da rebuild yapmanıza rağmen görünmez? Planda kesit çizgisinin yerini değiştirince tekrar görünür hale geliyor ama? Çok üzücü bir durum. Uygulama paftalarınızı almışsınız, katlayıp odaya götürmüşsünüz, bir de bakmışsınız ki: - "Aaaaa, o da ne? Kirişler neden görünmüyor?" - "Haydiiii, ilk 3 kattaki merdiven tamam da, diğer merdivenlere ne oldu?" gibilerden durum yaşamak an meselesi :S ArchiCAD ile uygulma paftaları hazırlayanınız var mı? Varsa bunu nasıl aşıyorsunuz? Teşekkür ederim.
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, sevgili Adura genellikle uygulama projesi çizimine yönelik çalışmaktayım. Bahsettiğiniz sıkıntılarla hiç karşılaşmadım ama iki olasılık aklıma geliyor. birincisi ekran kartınızın driverları ile ilgili olabilir. Bir diğeri ise view set ayarları ile olabilir. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
kiriş
Ben şu an hala 9 versyonunu kullanıyorum - ama
benim yaşadığım benzer hata ya benziyor sizin yaşadığınız. Aynısı olmayabilir ama dikkat çekmek istedim. Planda çalışırken kiriş leri görmeden katman kombinasyonu hazırlıyorum ve yanlışlıkla baskıda o kombinasyon kalırsa kirişler kesitte gözükmüyor. Basmadan önce katman kombinasyonlara bir daha bakmak gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cevaplar için teşekkür ederim. Ancak benim problemim biraz daha farklı. Şöyle ki:
8 katlı bir apartman projesi düşünün. Merdivenden geçen bir kesitim var. Bu kesitte yer alan 8 adet merdivenlerden bazıları çalışmalar devam ederken kesit görünümünde yer almıyor. Layer combination'dan farklı bir durum zira hepsi aynı layer'da. Merdivenlerin hepsi aynı nitelikte olmasına rağmen (isim, layer vs.) çeşitli zamanlarda çeşitli merdivenler kayboluyor. Sadece merdiven değil, bazen bazı duvarlar, bazen de bazı döşemeler. Rebuild işlemi yepıyorum, ona rağmen hallolmuyor. Kesit çizgisini öteliyorum, ister istemez rebuild yaptığından bu sefer problemsiz bir şekilde kesiti çiziyor. Ama mesela bir 10 dakika sonra problem tekrarlıyor. Bana sanki rebuild işleminde problem var gibi geliyor. Donanım: P4 2.40 GHz 2 GB RAM ATI Sapphire RADEON X1600 PRO 256 MB DDR2 Memory (Sürücüleri güncel)
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|