|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad 10'u photoshopa nasıl çizgi halinde atabilirim...
Arkadaşlar Archicad 10 u nasıl photoshopta düzenleyeceğim. Çizgileri bir tür pshopa aktaramadım. Nasıl atarsam atayım bütün gidiyor.Yardım edebilir misiniz?
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
pdf olarak basarsanız photoshop eps muamelesi yapabiliyor pdf dosyalarına.
yazıcı ayarlarında yazıcıyı pdf printer seçin. archicad kurulumuyla gelen amyuni pdf printer ı kurun. yazıcı listesinde amyuni pdf olarak karşınıza çıkacaktır. kağıt boyutunu seçin. basın. photoshop ile bu pdf yi çağırın. eps dosya açılımındaki gibi bir pencere çıkacaktır rgb ya da cmyk ayarlarını, çözünürlük ayarlarını seçip dosyayı açın. bağımsız bir layer olarak çiziminiz karşınızda. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok çok teşekkür ettim...Sağolun...
![]()
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
pdf-çizgi
sayın lumina,
Dediğiniz tarifle pdf yaptım ancak photoshop ta yine resim gibi geliyor. Aynı pdf yi photoshop illustrator da açınca bahsettiğiniz şekilde çizgisel geliyor. Çizgi renk-kalınlık ile oynanabiliyor. Çizgisel pdf yapma yöntemini, ac 9 a atıp eps olarak kaydetmeyi yapıyorum. (ac 10 da eps kalkmış) .Ama dediğiniz yöntemi yapabilirsem kolaylık olur. Yaparken birşey mi atladım acaba? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
photoshop vektörel bir program değil yalnız. siz çizgiye tek bir nesne gibi müdahale etmek istiyorsanız illustrator gibi vektörel programlara ihtiyacınız olacak. Anlayamadığım archicad de yapamayıp ta illustrator da yapmak zorunda kaldığınız şey nedir?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
pdf-vektörsel
Bir arkadaş, projeyi aksanometrik perpektifini (hidden line)yüksek çözünürlüklü olarak (ve mudehale edilebilir olarak) istemişti. Bende hidden line da iken 2dl formatında kaydedip, o projeyi açıp pdf kaydedip, illustratorda açmıştık. Kendiside çizgilere müdehale edip boyama yapmıştı. Ama photoshop ta açmak daha iyi olurdu.
Yada bir şekilde ac 9 a atıp Plotmaker da eps yapıp. Photoshop ta açılabilir, ama bazen photoshop ac den gelen eps yi açmıyor. O yüzden sizin yöntemide denedim yoksa Archicad te ya yapamadığım ,illustraterda yaptığım özel birşey yok. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vektörel olarak çalışacaksanız coreldraw'ı tavsiye ederim.Autocad formatını dahi direk açar tabi import ederek.....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
corel draw programı vektörel bir program olup projenizi dwg olarak corel drawa alıp corel draw formatında kayıt edip photoshopta açtıktan sonra gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz hemde vektörel olarak geliyor
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|