|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Archicad 10 pafta sorunu
Merhabalar
Archicad 9 da plotmaker programı ile pmk dosyasını import ederek çıktı alıyorduk.Archicad 10 da bu program yok. Navigatör sekmesinde pafta kitabını açtığımda master pafta altında istediğim kağıt boyutlarını göremiyorum.A1 yada diğer kağıt formlarına projemi nasıl aktarabilirim.Arc 10 da pafta mantığını bir türlü öğrenemedim.Yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
En pratik yöntem pdf printer ile çıktı almak. Printer olarak kurulumu archicad ile birlikte gelen amyuni printer gösterin. Page setup tan pdf özelliklerinden istediğiniz kağıt boyutunu girin. atlamamanız gereken pdf ayarlarında advanced bölümünde international font support gibi bir seçenek var onu kliklemeniz gerekiyor eğer Türkçe karakterlerin düzgün görünmesini istiyorsanız. Print dediğiniz de size dosya adı ve nereye kaydetmek istediğinizi soracak.
İsterseniz doğrudan acrobat reader dan çıktı alabilir ya da pdf dosyalarınızı photoshop içinden eps gibi açıp pafta düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. ac10 un pafta arayüzünü henüz ben de çok kurcalamadım; şimdiye kadar bir kere kullandım; oldukça uğraştığımı söyleyebilirim ama pmk ile ilk karşılaşmanın da uğraştırıcı olduğunu hatırlıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, konu ile ilgili bir eğitim filmi hazırladım yüklemeyi başarabilirsem ders notları kısmında olacak. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
ac 10 çıktı
Alıntı: