|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çatı çizimi? (iç bahçeli)
Archicad de altta sınırları görünen çatıyı çizmeye çalışdım, dış sınırdan çatıyı kırıp çizimi bitiriyor. içerdeki bahçe kısımlarını dış sınırdan çıkaramadım bir türlü. Nasıl çizebilirim acaba?
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, çatı aracınıda iken mevcut çatınızı seçerek boşluk oluşturmak istediğiniz yere tıklayınız ve yeni bir çatı çizer gibi boşluğunuzu oluşturunuz. Bu özellik ArchiCAD'in desen/tarama, döşeme, arazi ve çatılarında kullanılabilmektedir. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba mistik,
Bende o şekilde biliyorum ama bir türlü olmadı. Nerde yanlış yapıyorum anlamadım. Ana çatıyı seçip çıkarmak istediğim yere gelince uyarı sesi verip boşluğun hatlarını seçemiyorum. Aşağıda ana çatı görünüyor. Çıkaramk istediğim iç bahçe ise seçili durumda olan bölge.
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
4 adet ayrı çatı parçası var orada. boşaltmak istediğiniz alanı geçici olarak çizgi ya da taramayla belirleyin daha sonra her çatı parçasını ayrı ayrı seçip ilgili eksiltmeyi yapın.
kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çıkarma işlemi olursa alttaki gibi bir çatı planı görünecek
Kırılma eğrisinin 45 derece olduğunu farzedin
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad 10 kullanıyorum. Çatı seçili iken bahçe sınırlarını çizmeye kalktığımda çatı seçili olmakdan çıkıyor, haliyle de boşluğu açamıyorum.
![]()
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, sayın Lumina son derece açıklayıcı olarak bilgilendirmiş, benim eklemek istediğim tek konu eğer otomatik gruplama özelliğiniz açıksa ve grup fonksiyonunuz devredeyse çatı parçasının birini seçtiğinizde hepsi birden seçilmekte ve çatılar gruplu olduğu için çıkartma işlemi yapılamamaktadır. Eğer böyle bir durum söz konusuysa lütfen grup fonksiyonunuzu geçici olarak devreden çıkarın ve sayın Lumina'nın tarif ettiği şekilde çıkarma işleminizi yapınız. Bunun yanında eğer yapmak istediğiniz çatı hem dışarıya hem de içeriye eğimli ise (çiziminizden pek anlayamadım) bu çatıları ayrı ayrı yapmayı deneyiniz...Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sizin de belirttiğiniz gibi çatı boşluk olan kısımlarında dışa eğimli olması gerekiyor. Boşluğu açmayı başardım ama oluşan çatı istediğim sonucu vermedi. Boş kısımlarda sanki kalkan duvar varmış gibi duz bitirdi. Oysaki iç bahçeye de oluk yapmak istiyorum. Alan büyük olduğu için fazla yükseklik çıkacak aksi takdirde. Bunu yapabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim?
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, rica etsem bir ekran görüntüsü alıp üzerinde olmasını istediğiniz özellikleri anlatabilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, bence bu çatı çizimini otomatik çatı yerine serbest çatı çizimi ile her çatı yüzeyini tek tek çizerek oluşturmanız daha iyi olacaktır. Zannederim sonuca daha kısa sürede varabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konu çatı saçak kotlarının ve çatı eğimlerinin aynı olmasıdır. Eğer çizimde zorlanacak olursanız istediğiniz çatıyı çizgisel olarak gönderebilirsiniz. Size çizip geri gönderebilirim. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zorluğundan kaçtığım için otomatik çizimi tercih etmişdim.
Yardımlarınız için size ve sayın Lumina'ya çok teşekkür ederim...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|