|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba mistik, ![]() Anlayışınız için teşekkürler, forum dahilinde pek çok kez çizim programalarından kaynaklanan mesajları cevapladığınızı biliyor ve takdir ediyorum, diğer tüm forum üyeleri gibi. Forum dahilindeki bu yazışmadan birşeyler öğrendik ve hepsi gelecek uygulamalara yansıyacaktır. ![]() İlginize teşekkür ederim, İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
mistik'e katılıyorum
sayın arkadaşlarım mistik'e katılıyorum.tamam insanlar illegal kullandıkları programlara teknik destek istiyor olabilir doğru birşey yapıyorlar demiyorum.fakat kimin neden nasıl temin ettiğini bilmeden bu tarz bir yaklaşımı kabul etmem ve tepkimi ortaya koyarım.biliyorsunuz ki archicad,artlantis vb..bazı programların öğrenci versiyonları ücretsiz yıllık lisans ile kullanıma sunulmuştur.arkadaşların istekleri bu tarz elde edilmiş bir program için olabilir.bu tarz elde edilmiş bir programda legal oluyor bildiğim kadarıyla.belki diyeceksiniz hotfixler ve addonlar öğrenci versiyonunda çalışmıyor fakat bunu tüm arkadaşların bilme imkanı yoktur.c.özdaş gibi bir arkadaş dahi sitesinde yapmış oldukları programa illegal kullanıldığını bilmesine rağmen teknik destek veriyor.sadece bir misal
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Sayın mimkar, Arkitera'da, yazılımların yasa dışı temini ve desteklenmesini bir prensip kararı olarak kabul etmiyoruz. Cüneyt Özdaş örneğini vermişsiniz, ancak sizin de aktarırken belirttiğiniz gibi kendi yazdığı programların kendi 'websitesi'nde nasıl bir destek alacağını belirlemek kendisinin hürriyetindedir. Cüneyt Özdaş, kodlarını yazdığı dünya markası Brazil Render Engine'nin Türkiye'de yasadışı temin edilmesi ve kullanılmasına dair olumsuz görüşlerini Arkitera'da pek çok kez dile getirmiştir. Cüneyt Özdaş, cözdas ve Brazil Render Engine anahtar sözcükleriyle forumda arama yaparsanız, onun çok kesin ifadelerle buna karşı bir tutum içinde olduğunu da okuyacaksınız. Arkitera bir yazılım üretip, bunun satışını veya dağıtımını yapmıyor, bütün yazılımlar için yasadışı yaklaşım ve talepleri bünyesinde barındırmayacağına dair bir prensibi benimsiyor. Bu konuyu başından itibaren okumanız halinde ilk mesajın bir uyarı aldığını ve aslında buradaki mesajlaşmanın buna bağlı olduğunu göreceksiniz. Sayın mistik'in genel olarak yazılımlar konusundaki yardımseverliğiyle çok az ilgilidir. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
yanlış anlaşılma
sayın asteria benim düşüncelerimi anlamamışsınız galiba.ben illegal program kullanımını destekler mahiyette bir yaklaşım içinde değilim.mistik'e katıldığım nokta da yardım isteniyor ise ve bu istekte de bir kusur görülmüyorsa faraziye hareket ederek sen korsan yazılım kullanıyorsun ben sana yardım etmem demenin elle tutulur bir yanı olmadığından bahsediyorum.ayrıca c.özdaş beyefendi tabiki kendi yazdığı bir programı istediği gibi dağıtabilir.yazılarını okudum.birçok uyarıyı yapıyor hatta bazen çok kızıyor.ama çok uç noktada olmadığı sürede de kestirip atmıyor ben cevap vermem diyerek.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
sayın mimkar,
mimarolucam adlı kullanıcının gönderdiği içerik bahsettiğiniz naifliklere dair bir işaret vermiyordu. mesele yasal program kullanıp kullanılmadığıyla ilgili değil, sadece bu forumda programların sıkıntılı yanları üzerinden yapılan beyanların kullanıcı açısından olmasa da en azından kestirilemeyen başka sıkıntılara yol açmasını ve kurum kimliğine uymayacak durumların ortaya çıkmasını engellemeye yönelik bir prensip olduğunu kabul etmek yerinde olacaktır. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın lumina herşey anlaşılmıştır çok teşekkür ederim.saygılarımla... konuyu gereksiz yere uzattıysam tüm forum arkadaşlarımdan özür dilerim
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|