|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
archicad çıktısını nereden alabilirim?
merhaba arkadaşlar.archicad de çizilmiş A1 boyutunda çıkacak bir çıktıyı nasıl alırız?archicad çizimi yapıp çıktısını alan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? ozalitçi ismi de verebilirsiniz
(istanbul içi) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
printer ayarlarında yazıcı olarak amyuni pdf printer gösterin. kağıt boyutu olarak A1 seçin.
basın. acrobat reader yüklü herhangi bir yerden çıktınızı alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Ben genellikle ArchiCAD'in Plotmaker eklentisini kullanıp alıyordum öğrenciyken.
Plotmaker'da çizimi istediğiniz boyutta plt dosyası olarak hazırlayıp çıktı almaya gittiğinizde, herhangi bir ozalitçiden kolaylıkla (hatta sırada öne bile alabilirler, hızlı olduğu için) alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkür ederim arkadaşlar
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
printer veya plotterden alınabilir
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
plt uzantılı kaydetme sorunu
plot dosyası hazırladıktan sonra plotmaker layout book(lbk) uzantılı kaydediyor. plt uzantılı kaydetmek lazım dimi? ayrıca beşiktaşta bir copy centre ı aradım archicad çıktısı alıyor musunuz diye,almıyoruz dedi, acrobat reader varmış ama amyuni pdf printer yok dedi. plt uzantılı nasıl kaydederim,veya lbk uzantı ile kaydedince archicad programı olmadan da açılabiliyor mu? hangi programı kullanıp açılıyor? yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
plt-siyah beyaz?
bir şey daha, plt uzantılı dosyalar siyah beyaz mı çıkıyor? renkli istiyorum ben de.. siyah beyaz çıkar dedi bi ozalitçi (isim veririm ama reklama girer,izin verilmez buna heralde)
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
amyuni printerı sadece pdf çeviricisi gibi düşünün. pdf dosyaları acrobat reader ile her yerde görülebilir ve çıktı alınabilir. ya çıktı merkezine yanlış tarif etmişsiniz ya da arkadaşlar bu işi ezberden yapıyorlar.
çiziminiz renkli ise print seçeneklerinde all colours black and white seçeneğini seçmezseniz çıktınız renkli olur. (bu arada amyuni pdf printer seçeneklerinde de colour ve black seçeneklerini kontrol etmeyi unutmayın) |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
plt çıkışı
Alıntı:
1-pafta düzenini yaptıktan sonra dosya/plotter düzeninden Çıktı alınacak plottercının plotter modelini öğrenin. Ben necdet ten çıktı alıyorum. OCE 9800 seçiyorum. ve pafta genişlik ve uzunluğunu plotter düzeninden ayarlayın. 2-dosya/PLOT komutunda Plotter-dosya(file) seçeneklerinden Dosya(file) seçin PLT olarak kaydedin.Kaydetmeden önce Renkli-gri tonları-siyah beyaz seçeneklerinden istediğinizi seçin 3-PLT dosyasını verirkende kağıt genişliğini belirterek çıkış alabilirsiniz. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|