|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
endüstriyel tasarım
slm arkadaşlar bu yıl oss ye girdim. anadolu endüstriyel tasarım yazmayı düşünüyorum.
bu bolumde okuyanlar varsa ve bana eğitimi hakkında bilgi verirlerse çok sevinirim.. En son mineeee tarafından düzenlendi : 17-07-2007 21:44. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben Anadolu mimarlıkta okuyorum bildiğim kadarıyla eğitimi iyi ayrıca imkanlarıda iyi italya ya geziye bile götürmüşlerdi üstelik yunus emre kampüsünde yani ana kampüs orda herşey var ..benim bilgim bu kadar umarım işine yarar..
|
|
|
#3 |
|
|
mine meraba bende bu sene öss sınavına girdim ve bende anadolu üniversitesi endüstriyel tasarım bölümünü tercih etmek istiyorum ve senin gibi fazla bir fikrim yok bizi bilgilendirecek arkadaşlardan yazılar bekliyorum lütfennnnnnnnnnnnnnnn
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
mrb ben de bu sene öss ye girdim ve ben de endüstriyel tasarım istiyorum bu yüzden bu bölümde okuyanların mseajlarını merak ediyorum
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
ya arkadaşlar bence uğraşmayın yine de sizler bilirsiniz ama
bence yazmayın ben de öss ye girdim direk mimarlık yazmayı düşündüm ve yazdım dua edin gelsin... çünkü duyduklarıma göre yetkililere göre mimarlık diploması olan insan her yönden mimarlık yapabilir tabi ki tercih size kalmış ama zaten siz tercih yapmışsınızdır şimdi zaten boşa yazdım galiba.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba Mine,
Endüstriyel tasarım eğitimi tüketim pazarına yönelik seri üretilebilecek her türlü kullanım eşyasının tasarımını içerir. Bildiğim kadarıyla da tasarım yönetimi ya da ürün tasarımı dallarında uzmanlaşılabiliniyor.Mezunları ise otomativ, elektronik, beyaz eşya, endüstriyel seramik, ambalaj sanayi gibi pek çok sektörde AR-GE bölümlerinde çalışma imkanı bulabiliyorlar ya da danışmanlık hizmetiyle bu sektörlerde iş bulabiliyorlar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
ESYO (Endüstriyel Sanatlar Yüksekolulu) Yeni Mezun
merhaba arkadaşlar, mesajlarınızı okudum ve anadolu üniversitesi endüstriyel tasarım bölümünden bu yıl mezun olduğum için sizlerle bişeyler paylaşmak istedim, öncelikle bölüm çok güzel, gerçekten çok renkli ve değişik(!) aman dikkat çünkü uykusuz geceler, sabahlara kadar karakalem, markör, karizma, bilgisayar programları, modellemeler, çıktılar gibi kavramlarla kafayı yiyeceksiniz... bazen sitem edeceksiniz bazen güleceksiniz halinize, uykusuzluktan başınıza öle şeyler gelecek ki şuan hayal bile edemezsiniz... bir mühendislik eğitiminden çok farklı olacak, doğru düzgün kitabınız olmayacak, varsa olsa, bi kaleminiz, bikaç boyanız, değişik ebatlarda kağıtlarınız ilerleyen yıllarda zorunlu olarak derme çatma bi bilgisayarınız. neyse çok fazla girmiyim duygusal, yaşayın ve görün...
okuldan bahsedeyim biras, yunusemre kampüsünde (çok güzel bi kampüstür) okulun sitesinden bakabilirsiniz resimlerine, bahar şenliklerine doyulmaz zaten. okul binası biras küçük, 3 katlı, 1.kat idare, 2.kat moda tasarımı,3.kat end.tas.bölümü. Ha bu arada okul ismi yüksekokul olarak geçio, şaşırmayın gelince 4 yıllık, hatta isteğe bağlı ingilizce hazırlık da okuyabililiyosunuz(en son 2002de böyleydi). eğitime gelirsek, 1.sınıf olayın temeli, tasarımın temeller, üçgenler, renkler, çizgiler, kes-yapıştırlar, vs... "kalem nedir, silgi nedir(bu kısım şaka " temel dersler, türkçe, fizik gibi ama 1.sınıf gerçekten çok zevklidir, eğlenceli geçer, çok yormaz, şimdi dönüp arkama bakıyorum da en güzel yıllarım hazırlık sınıfı sonra da 1.sınıftır. çünkü o zaman dostluklar kurulur, ilk arkadaşlıklar o zaman atılır, sonra zaten (özellikle 3. sınıftan sonra) dersler ve projeler ağırlaşır, dost kazıkları başlar, iş ciddiye biner, rakiplerin olur neyse gelelim 2. sınıfa ilk projenin verildiği yıl, bize "meyve tasarımı" bizden sonra ki yıllara "küçük yaratık tasarımı" verilmişti. şaşırdınız di mi evet, daha dün gibi hatırlarım o yılları, hepimiz birer yarı-tanrı olup bir meyve ve onun hayatını düşündük, kurguladık, çizdik, anlattık... 2 ay uğraşıyorsunuz deliler gibi, kafanızda sürekli sizi didikleyen bi böcek gibi, sonra çıkıyorsunuz o ünlü "JÜRİ" sistemine, yani hocaların ve arkadaşlarınızın önüne o meyveyi, projeyi satmaya çalışıyorsunuz, bazen yiyorlar dediklerinizi bazen yer gibi yapıyorlar, bazen de tasarladığınız ayvayı siz yiyorsunuz ![]() olay bundan ibaret, zaten çok yazdım, isterseniz devam ederim ileride. dolmuşum di mi 5 yıl ii geldi valla. neyse ben eskişehirliyim, eskişehirdeyim. bu tarafa gelen tüm arkadaşlara her konuda yardımcı olmak isterim...hade kolay gele herkese.... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|