|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gece Okulda Kalma Anıları...
Mimarlık Bölümü'ne geldiğimizde anlatılırdı hikayeler...Yok çizim masalarında sabaha kadar çizilirmiş,hocalarda böyle bi eğitimden geçmiş...Garip karşılardım oysa.Sonra kendi başıma geldi ve şimdi pek çok paylaşım,pek çok anımız var o atölyelerde.
-Yapı çizimlerinde okula televizyon getirip;bi taraftan çizim yapan,bi taraftan maç izleyen bizler... -Eskişehir'in kışında gece soguk olmasından dolayı,okuldaki perdelere mi sarılıp uyumadık... -19 saat uygulama projesi çizmekten yorgun düşen ben,hangi uyku sersemliğinde olmuşsa paftaya,"kiremit altı tahtası" yazacağım yere "evet ünivetsiteli" yazdığımı ve kontrol ederken farkettiğimi nasıl unuturum. -The Perfect Human filminin bi versiyonunu da Muttalip'te çekmemizi,ve o kadar yiyecek içecegi 3 dakikalık film bahanesiyle,nasıl da güzel yediğimizi...(bknz 6.engel) -Tarihte ilk defa bir Yapı dersinden hiç kalan öğrenci olmaması nedeniyle hocamızın bizi tebrik etmesinin verdiği gururu... -İki Eylül Kampüsünde'ki maydanla boğuşmalarımızı... -İlk yaptığımız tasarımları-ki hala gülüyorum ilk günden şovale yapmıştım(hayalimdeki şovaleyi) -Şubat tatilindeki bir sayfalık metindeki ödevleri ve sayesinde photoshop ile tanışmamızı... -Bina Bİlgisi vizesi için Porsukta gelen geçenin size bakmasını ve yağmurda eskiz yapmaya çalışmayı... -Bitirme jürilerinde,sanki biz orda hocaymışız gibi kendi aramızda"yok olmamış " demelerimizi... -Ezelden beri tüm mimarları tanıyormuşuz gibi lakaplarıyla hitap etmelerimizi... unutamayız... saygılarımla En son gamosh tarafından düzenlendi : 04-07-2007 23:55. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
canım o gecelerde senle çalışmak güzeldi
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet ben de ilk gün tasarımlarımızı hatırlıyorum da çok eğlenceliydiler...hele yapı projesi için çizim masasına bitişik yaşadığımız günler... beraber çalışmak güzeldi...hala bizi okulda güzel günler (geceler) bekliyor...buna eminim...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
O akşam yine sabahlamak üzere okulda toplanmıştık. Her şey güzeldi... Akşamın ilerleyen saatlerinde okulun arka taraflarında Ankara Havası çalınmaya başladı. Biz Bademlik Restaurant'ta düğün var diye düşünüyorduk.
Sonra tam ben atriumda dolanırken şaşkın bir düğünzede bizim okula girdi ve yanıma gelip: "Pardon düğün neredeydi?" diye sordu.(Hayır, düğünlük bir tarafımızda yok, gayet salaşız.) Tabi ben gülmekten cevap veremeyip, sınıfa kaçtım. Sonra öğrendik ki arka taraftaki boş binaların birindeymiş düğün. Düğün bu nerden çıkacağı belli olmuyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
siz birinci sınıflar iyi birbirinizi organize edip, gece kalmayı başarıyordunuz..tebrik ederim
![]() biz bunu bir türlü başaramadık, başarabilceğimizi de sanmıyorum... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
meraba arkadaşlar birşey soracaktım da.ben dicle üniversitesinde mimarlık okuyorumda ama hep eskişehiri istemişimdir yatay geçiş yapamıyorum bu sene çünkü bi dersten kaldım.öss ile gelmeyi düşünüyorum seneye(bu sene okul puanım kırılıyor) sorum şu burda gördüğüm derslerden muaf olabilirmiyim anadolu üniversitesinde...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
eğer eşdeğerse muaf tutulursun . okula gidip anadolu üniversitesinin ders kodları ve içeriğiyle senin üniversitenin derslerinin uyuşması gerek benim bildiğim ole ama araştırsan iyi olur.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
sabahın ilk ışıklarında tezek kokusu ve sessizlik..
ah o muttalip gecelerii. Sevin Hoca bana bir catelı bile esirgemişti. ama olsun severim hocamı(: |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
tijey çok sağol...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
anadolu ünivesitesine giden arkadaşlar 1 sınıftki 101 ve 102, 2.sınıftaki 201ve 202 projelerini konularını söylebilir misiniz? projelerden bir de muaf olunabiliyor mu?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili frenetico MİM101 dedigin ders sanırım temel tasarım dersi bu dersin içeriği
Mühendislik Mimarlık Fakültesi-Mimarlık Bölümü Ders İçeriği : Amaç; Mimarlıkta Temel Tasarım Dersinin Önemi; Temel Sanat Öğelerinin İrdelenmesi: Nokta, Çizgi, Çizgi çeşitleri, Çizgisel ifadeler, Çizgilerle ifade zıtlıkları, Leke, Hareket-ışık, gölge, Yön, Ölçü, Aralık, Form, Biçim, Doku; Renk; Sulu Boya, Guaj, Karizma, Markör Tekniklerinin Uygulanması; Şekil ve Zemin Anlatımları: Tangram kareler; Kolaj Çalışmaları; Skeç Çizim Çalışmaları. Dersi Veren : Yard. Doç. Dr. BERNA ÜSTÜN (bu linkten bakabilirsin: RSM109A Temel Tasarım) MİM102 Temel Eğitim Dersi için: -------------------------------------------------------------------------------- Genel Bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Dersin Adı : Temel Eğitim Dersin Kodu : MİM102A Yarıyıl : 2 Kredisi : 4,5 Zorunlu/Seçimlik : Zorunlu Kullanılan Dil : Türkçe Önkoşulları : Bölüm/Program : Mühendislik Mimarlık Fakültesi-Mimarlık Bölümü Ders İçeriği : Mimarlıkta Temel Eğitim Dersinin Önemi: Mimarlıkta tasarım süreci; Mimari Tasarım ve Zemin; Temel Sanat Öğelerinin İrdelenmesi: Renk, Zıtlık, Uygunluk, Tekrar, Simetri, Hiyerarşi, Egemenlik, Denge, Birlik kavramlarının irdelenmesi; Mekan Kavramı: Nesnel mekan, Görsel mekan, Kavramsal mekan, Kimliksel mekan, Yapay mekan; Strüktür Çalışmaları: Tangram kareler, Kolaj çalışmaları, Skeç çizim çalışmaları. Dersi Veren : Yard. Doç. Dr. BERNA ÜSTÜN (MİM102A Temel Eğitim) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Proje dersleri için:
MİM201 diye senin bahsettiğin ama kodu farklı olan proje 1 dersi: MİM227A Mimari Proje I MİM202 yani MİM228 MİM228A Mimari Proje II başarılar.... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili gamosh çok sağol bilgilerin faydalı oldu
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Arkadaşlar,
konu başlığı ile ilgisiz mesajlar için yeni başlık açınız lütfen. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Yapı projesi yetiştirmek için okulda kaldığımız bir gece... Artık ayaklarım ayakkabının içinde ağrımaya başlamıştı baktım olmayacak çıkardım gündüz herkesin ayakkabısıyla yürüdüğü koridorlarda sınıflarda ben çoraplarımla dolandım zaman nasıl geçti anlamadan hava aydınlanmaya başladı ve o günkü duyduğum sabah ezanı hala kulaklarımda...Benim ve arkadaşlarımın tüm yorgunluğu gözlerimizden yüzümüzden okunuyordu ama herşeye rağmen bitirdiğimiz projeye şöyle bir baktığınızda çektiğimiz zorlukların hiç biri hatırlanmıyor.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|