Alıntı:
Orijinal metin mehmetsozdemir tarafından gönderilmiş
THELİON, arkadaşım eline sağlık güzel olmuş. ustalarında çok güzel işçilik çıkarmış, onlarında eline sağlık.
Ben Antalyada sürekli bu tarz işler yapıyorum. Ahşap yapı sistemleri üzerine çalışıyorum.
resimlerde gördüğüm kadarıyla sadece ana taşıyıcı kirişi (karın altı ) profille giydirme şeklinde yapmışsın, profil zamanla antipas dahi uygulasan enfazla 3 yıl içerisinde paslanma yapar. pas ahşabın içine akma yapar ve ahşanın ömrünü çok kısaltır.
profil uygulaması yerine 10*30 lamine ahşap ve sağdan ve soldan elibelindeler koyarak yapsaydın sorunun çözülürdü,
|
Sayın mehmetozdemir ; Teşekkür ederim.
Proje yan görünüşünde baktıysanız eğer, ön saçak noktası 228 cm düşüyor eğimden dolayı. bu noktada kullanılacak 10*30 lamine ahşap hem oran olarak hemde zemin ile tavan arasında kalan mesafe olarak çok rahatsız edici olacaktır. Ve Bırakın 10 * 30 gibi bir kesiti 8 * 13 lük bir kesite bile zor ikna ettik.
Eli belindeler Diğer tabiri ile payandalar bunlar işin kolay yoluydu eli belindeleri kullanmak isteseydik zaten bu zorlukların hiçbiri yaşanılmazdı. Ki payandalar bence görüntüyü çok bozacaktı.
Lamine ahşap teknolojisi kalın kesitlerde inanılmaz güzellikler ve kolaylıklar sağlıyor haklısınız. Ama söz konusu narin kesitler olunca problemler başlıyor. Belki yolunuz düşmüştür. Lütfen beşiktaş iskelesinde tavanda bulunan lamine kirişlere bir bakın açıklıklarda nasıl sehimler yapmış ve açılmalara maruz kalmış.
Narin kirişler, narin kesitler çok daha problemli ve zordur.