Alıntı:
Orijinal metin lumina tarafından gönderilmiş
Meslek ahlakı diye ağızlarda sakız olan bir kavramın içini, dışını, altını, üstünü dolduran, bunu dert edinmiş ve "yapma"sını bu şekilde örgütlemiş bir çalışma olması açısından ben de elinize sağlık diyorum.
Bu arada kriko macerasından görüntüler var mı?
|
Biz bu işi çok başka detaylar ile aldık ve ona göre fiyat verdik. İşin güzel olması ve sağlıklı olması adına işten zarar etmeyide göze alarak tamamladık ve fiyat olarakta uğraş olarakta zarar ettik. Ama sonuç olarak biz yaptık diyeceğimiz bir ürün ortaya çıkardık.
Sizin eleştirinizi okuyunca ortağımı çağırdım İbrahim ( rsimler de lazerle kot işaretlemesi yapan :) ) Çok gurur duyacağın birşey okutacağım dedim ki , onun bu çalışmayı buraya gönderdiğimden haberi yoktu. Yaptığımız işin hakkını vermek adına katlandığımız çabayı gören birinin olması bile bizi inanılmaz mutlu etti.
Yıllardır meslek ahlakını korumak adına, yaptığımız işin hakkını vermek adına yemediğimiz kazık etmediğimiz zarar kalmadı. Birilerinin bunu anlayabiyor olması hevesimizi yeniden arttırdı. Çok teşekkür ederim sevgili lumina.
Kriko macerasına gelince o daha bir komedi ;
Normal bir kriko ile kaldıramadık. İnşaat iskelelerinin ayarlı kalın vidalı ayakları vardır . Onların bir tanesinin boyunu ahşap takozlardan yastık yaparak ayarladık. ve çevirme kulaklarına boru takıp ( meşhur kuvvet çarpı kuvvet kolu :) ) çevirerek kaldırdık gacur gucur çatır çutur bütün direnmelere rağmen en ilkel vidalı bir demir boru işimizi çözdü.
Çözümü çok uzakta aramamak gerekiyormuş insan bazen dibindekini göremiyormuş.
Ne yazıkki resim yok kriko ile ilgili.