Tek Mesaj Görüntüle
Eski 08-11-2007, 15:15   #74
ArtificiaLIntelligence
Forum Üyesi

ArtificiaLIntelligence is on a distinguished road
Muhalif olmamak!

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Aynen katılıyorum.

Ayrıca Artificial Intelligence isimli arkadaşımızın, -muhalif olmak için- bu camiye binaya aslında maksadı aşan yüklemeler yaptığını görüyorum. (Örneğin "gönderme")

"Hah şimdi bir şeyler konuşmaya başladık" yazmak daha da ayıp ya. Yani bir öğretmenin sınıfı tartışmaya katabilmesi gibi. O kadar yazılanlar yazı değil mi?

Konu basit efendiler.

Camilerimizi çok kutsal görüyoruz. (Sorun yok)
O kadar kutsal görüyoruz ki onlardan minare ve kubbeyi görmemek katliammış gibi geliyor.
Ve yine o kadar kutsal görülüyor ki kubbe ve minare olsun da ne olursa olsun camiye tamam diyoruz.
Farklı cami formaları aramak abes ve zorlama kaçıyor.
Ve tabii ayıp ve biraz da tanrı tanımazlık olarak görülüyor.

Ben bu konuyu açarken bunların da düşünülmesini hayal etmiştim. En azından ben öyle düşünmüştüm. Gelin görün ki "hah şimdi konuşulmaya başlandı" şeklindeki garip yorumlar konunun açılamasının tesadüfi olduğu gibi düşünülmesine neden olabilir ki külliyen yanlıştır.

Türkiye'de başarılı bir cami yorumu var mıdır.
Vardır tabii.

Ben çok çok hem de çok başarılı bulurum.

http://www.erkanince.com/pictures/mi...mir/14over.jpg

Derinkuyu'da.

İşte budur.

''..............Ayrıca Artificial Intelligence isimli arkadaşımızın, -muhalif olmak için- bu camiye binaya aslında maksadı aşan yüklemeler yaptığını görüyorum. (Örneğin "gönderme").........'' demiş Ayasofya.

Herhalde çok tutunuz kendinizi bunu söylememek için ama en sonunda bu tartışmanın üzerine geçen bir sürü yorumdan sonra (sizin yorumlarınız da dahil) sonunda patlayıp söyleyiverdiniz.Tutmayın kendinizi canım bu kadar.İçinizden geleni söyleyin.

Hiçbirşeye muhalif olmuş gibi hissetmiyorum ki birde muhalif olmuş olmak için olayım üstüne.Ama size muhalif olmuşum (tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış) farkında değilim. Hem muhalif olmuşsak biz olmuşuzdur...gene siz niye üzerinize alınıyorsunuz ve konuyu kişiselliğe çekiyorsunuz.Bırakın yorumum bana ait olsun.Maksat küssün.

Maksadını aşan yükleme dedikleriniz benim yüklemelerim değil .(basın ve tasarımcısının yüklemeleri)

Ama bunları duymanıza sebebiyet vermek maksadını aşmaksa hiç üzerime alınmıyorum genede ki ben oradaki yazımı o camiyi beyazsaray'a benzeten ve maksadını aşmayan mimari eleştirel yorumuna yanıldığını söylemek için yazmıştım.Ama bu kadar abartılarak tepki alacağımı bilsem yazmazdım.Ha o da şimdi yanlış anlamasın.Beyazsaraya benzetilirken içerdiği ironiden değil şekilsel olarak alakasını bulmadığım için yazdım.

Bakınız konu basit diyorsunuz ama sürekli siz alınıyorsunuz.Efendim.

Tabi ki sınıf'ı tartışmaya çağırıyorum zira eleştiri biçimini yapay buluyorum.Gene söylüyorum buraya sayısı binleri aşan camiyi yerleştirebilirsiniz ancak eleştiri estetiği bağlamında konuyu belli bir yapıya oturtmayarak bunu sağlıklı bir biçimde yapamayınca üzüm yemek değil bağcıyı dövmek için yaparsınız bunu.

Çabanın sonucu belirsiz.

Anlamsız teşhir mekanizmanızın gerekcesini düzgün bir tartışma üslübu ile bilimsel olarak açıklayınız o halde.Benim çabam burada başlayan hareketin olumlu eylemsel bir çabaya dönüşmesi için gerekli altyapının araştırılmasının yolunu açmak üzerineydi sadece.Ama yorucu ise katılmayadabilirsiniz.

Yoksa aslında burada kendi amacınıza kendiniz zarar vererek (bilinçli ya da bilinçsiz.)samimi olduğunuz izlenimini yıkan da gene sizsiniz bence.

Bu konuda ciddi araştırma yapmış kaç isim var?Kaç makale var?

.................

En son ArtificiaLIntelligence tarafından düzenlendi : 08-11-2007 15:28
ArtificiaLIntelligence offline   Alıntı Yaparak Yanıtla