Alıntı:
Orijinal metin ayhan tan tarafından gönderilmiş
ben şimdi kendime 3 katlı bir ev yapmayı planlıyorum kendim mimar değilim yeniliklere ve fikirlere açık bir insanım birçok mimar ve mühendis arkadaşımla yapmış olduğum sohbetlerde ahşap evle ilgili bilgilerini ve görüşlerini sorduğumda inanın tek birinin ağzından evet iyi düşünüyorsun ahşap yapabilirsin şu konularda iyi veya kötü diye hiç bir yorum alamadım yani üzülerek ülke olarak ilk önce akedemisyenler bilgisiz sizin bu konuda bilgisi olan bir tavsiye edeceğiniz bir kurum varmı teşekkür ederim
|
Ahşap ev bence iklimlendirme ve içindeki yaşam kalitesi açısından olumlu özelliklere sahip, mesela evdeki genel rutubet sorunu en az şekilde hissediliyor. Özellikle romatizmal rahatsızlıkları olan kişilerin betonarme evlerde çok rahatsız olduklarını, ahşap evlerde çok rahat ettiklerini duymuştum. Çünkü duvarlar hava alıyor.
Taşıyıcı açısından da ahşap betonarmeden çok daha az yer kaplıyor, özellikle küçük açıklıklar - odalar kullanılıyorsa ahşap taşıyıcı ile çözmek daha pratik ve kullanışlı oluyor.
Ancak yanlış hatırlamıyorsam imar yönetmeliğine göre 3 kat ahşap yapıya izin verilmiyor. Sanırım yeni bir ev yapacaksınız.
Türkiyede ulusal ahşap birliği,
Ulusal Ahşap Birliği : UAB Hakk?nda, ahşap yapı hakkında çalışan bir dernektir, bu kuruma başvurabilirsiniz.