Tek Mesaj Görüntüle
Eski 04-11-2007, 18:17   #114
nihat
Arkitera Üyesi

nihat'in Avatar'ı

nihat is on a distinguished road
Cool

dostlar dikkat ediyorum yarışmanın sakıncası yoktur deyip
mevzuat sorunlarına dalıyorsunuz bence de yoktur
bakın ne güzel dedim
hatta harika olur...

kamudaki mimarın mühendisin yakın geçmişte ve şu an kısır olduğunu kabul ediyorum tamam
en azından kısırlığa mağruz bırakıldığını ediyorum...

ama şuna bir bakın hele; onun yapması gereken işi biz yapalım deyip onun içinde yüzdüğü mevzuat prangalarını giymeye başlamışsınız bile...

peki bu kamu çalışanı da mimar değil mi meslekdaşınız değilmi neden bunun üzerine eğilmedik,
birisi de bunu bir sorun olarak görmedi ya hadi geçtim diyelim...

Bir arkadaşımız onların işi tasarım değil şantiye şefliği demeye de getirmiş - velhasıl cürret etmiş onu da geçtim... kontrol etsinler bizi demiş; yahu daha işin başında bu adam zaten bişey anlasaydı ortada bir referans yapı olurdu, bana falanca bir örnek göster de bu adamların işten anladığına inanayım diyorsunuz arkasından beni kontrol etsin diyorsunuz, bu nasıl bi muammadır nasılbir çelişki nasıl bir kaostur göbeğim çatlayana kadar gülesim geliyor...

bir arkadaşım da yarışmaya onlarda katılsın demiş;
yarışmaya onlar da katılsın nedemek,

böyle şey olurmu nerde duyulmuş, yarışmayı açan idare kendi ekibini de yarışma içine alacak, rica ederim komik olmayın böyle şaibelere açık bir yarışmaya siz katılırmısınız ciddi bir yarışma için katılımcıların yapacağı harcamaların farkında değilsiniz herhalde...

peki yarışmayı ilgili kurumun ekibi kazandı diyelim -
ama görüyorum ki bu cürretinizle ihtimal dahi vermiyorsunuz ya...

O zaman ne olacak diğer katılımcılar bunun adil bir sonuç olduğunu düşünecek mi sizce...

Ha... unutmadan bişey daha;
bugün hangi kuruma bu öneriyle giderseniz gidin size sıcak bakacaklardır, çay ikram edecekler şeker tutacaklardır...

çünkü bu adamların üzerlerinden bir yük almış olacaksınız ayrıca bu bir sistem olarak yasallaşacak birsürü firma yarışmaya girecek

ee.. birsürü firma demek "döner sermayeye güzel bir para akışı demek" değilmi...

yarışmaya katılım bedeli, şartname bedeli, kırtasiye ve idari giderler derken ihya olurlar... ki özellikle yarışma bedelin üzerinde biraz duruyorum... olmaz ama bu bedelin haricinde içeride bloke edilmek üzere sizden teminat falan da alacak kurumlar da olabilir sonra şaşırmayız da değilmi...

Bunu niye diyorum; yani olurda kurumlar dan sıcak yaklaşım beklemek gibi bir hallere düşersiniz bakın sıcak bakıyorlar zaten falan dersiniz diye, yoksa başka bir niyetim yok...

üslubumdan ziyade başka kusur eyleydiysem affola
bunu da bilerek isteyerek bu şekilde kullanıyorum ki kafiyeli kelimelerin rehavetine kapılarak konuyu dışarılara taşımayasınız, konu ne ise ondan bahsedesiniz...

saygılar

En son nihat tarafından düzenlendi : 04-11-2007 19:00 Nedeni: farklı yaklaşımlar
nihat offline   Alıntı Yaparak Yanıtla