Alıntı:
Orijinal metin gün tarafından gönderilmiş
Ha, konu yöneticinin azğından çıkan "Allah'ın takdiri" ibaresi ise, kusura bakmayın da, bu ifadeleri kullanmış olmanın bir insanı çağdışı yaptığını sanmıyorum. O zaman aylar öncesinden ilân edilmiş olmasına rağmen (aylar öncesinden bu şehirde 1 Ağustos'da su kesintisinin başlayacağı ilân edildi), bahsettiğiniz Atatürk'ün başkentinde yaşayan çağdaş insanların su tasarrufu konusunda ne gibi önlemler aldıklarını/ya da almadıklarını merak ediyorum, tespit etme şansımız var mı? Kimse kusura bakmasın ama bu konu kimsenin umrunda değil. Olayı sadece şehrin yöneticisine yıkmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.
....................
Eleştireceğimiz bir sürü şey olabilir ama "bence" eleştirecek konu sarfedilen "Allah'ın takdiri" sözleri değildir. Bunu söyleyen bir kişiden de utanç duyacak değilim. Ama eğer o kişi Ankaralılar 2-3 ay şehir dışına çıksın analarının babalarının yanına gitsinler diyorsa, ben bunu laubalilik olarak görür, eleştiririm.
|
Bir insanın gelip sorunlara karşı "Allah'ın takdiri" demesi onun çağdışı olduğunu göstermeyebilir ama söz konusu insan yönetici sınıfındaki biriyse ve aynı zamanda o insan diğer ülkelere karşı Türkiye'nin (laik bir devletin) yüzüyse.... evet bir sorun vardır ve göstermiş olduğu davranış biçimi çağdışıdır.Bu konuda redrapsody'e katılıyorum, birşeyler iyi gittiğinde biz yaptık, ters gittiğinde ise 'Allah'ın takdiri' diye işin içinden sıyrılmaya çalışan bir zihniyet sorunların nasıl ve ne şekilde üstesinden gelebilecektir.
Su sorununa gelirsek.... Şu ana kadar hiç sıkıntısını çekmeyeceğimizi düşündüğümüz, bolluk içindeki Türkiye kuraklıkla ve daha birçok doğal afetle karşı karşıya...Yapılacağını düşündüğüm projelerin ne kadar düşünüldüğünden ve ne kadar işlevsel olacağından kuşkuluyum.Su sorununa ve altyapı çalışmalarına samimi olarak önem verilmesine ve geçici olabilecek çözümler yerine kalıca çözümlere yoğunlaşılması taraftarıyım.
Ayrıca Türkiye'de yapılan özelleştirmelerden de büyük rahatsızlık duymaktayım.