Alıntı:
Orijinal metin madmax tarafından gönderilmiş
vista problemini çözüp çozemedigini merak ettim eğer çözemediysen xp professinal da yada home da sketch up denemelerini denemelisin bence sketch up ın render ve agırlaşma problemini henuz net bir şekılde çözmüş değiliz bol bol deneme çizim yapmalısın şimdiden kolay gelsin
|
Sketch up'ta gerçek render motoru podium v-ray ile yapabilirsiniz. Şahsen denemedim ama iyi sonuçlar alabiliyorsunuz. Bunun dışında ağırlaşmayı önlemek için konu ile ilgili ayasofyanın dediklerine katılmakla beraber bir iki şey eklemek istiyorum. Özellikle süsleme yaparken gerçek insan ve bitkileri kullanrıp 2d olarak ekleyin ve kamera açısını otomatik ayarlayın. Bu diğer seçeneklere göre hem daha hızlı olmasını hemde daha iyi görselleştirme yapmanızı sağlar. Ayrıca yüklü dosya ile çalışırken bilgisayarınızın diğer programlarla da ram kullanmasını önleyin. Mesela sağ alttaki araç çubuğu olan (saat olan kısımdaki) ikonları olabildiğince yok edin. Bunlar bilgisayarı yavaşlatma niteliğindedir. Ayrıca ekran koruyucusu kullanmayın ve masaüstünü normal modda çalıştırın , ekstra tema kullanmayın. Çöp kutunuz sürekli boş olduğundan emin olun. Eğer server üzerine bağlı bir bilgisayarda çalışıyorsanız,servera bağlı olmayan bir bölüme kopyalayıp orda çalışmanızı öneririm bu çok önemlidir. Bir diğer husus kasada bulunan işlemci ve diğer fanların kaliteli olması gerekir. Bu donanım olarak daha iyi çalışmasını sağlayacaktır.