Tek Mesaj Görüntüle
Eski 20-08-2007, 16:36   #33
xaotic
Arkitera Üyesi

xaotic is on a distinguished road
Uluslarası Kıbrıs Universitesi hk.

Alıntı:
Orijinal metin ugurerden tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Şuan benim okuduğum okulda da 1. sınıfta pc den eğitim verilmiyor ve ben çizimlerimi el ile çiziyorum. Ayrıca bana çok zevkli geliyor Ama 2. veya 3. sınıfta bilgisayar çizimi var. Valla ben başvuracağım ama şans sonuçta şansım açıksa kazanırım yoksa kazanamam. Teşekür ederim yorumların için.

Saygılar...

Şevkini kırmak istemem ama yatay geçiş yapman neredeyse imkansız.Bir kere o okulda bi gariplik var insanı bırakmıyor.Ben kazanmama rağmen geçiş yapmadım başka bir üniversiteye.Eğer geçiş imkanın olursa 1. sınıf sonunda denemelisin.(ki kaldıki 1. sınıf deneyimiyle hiçbir üniversite kabul etmez)Eğer 2. sınıfa başlarsan o universiteden kopamazsın söylemedi deme.
2. ve 3. sınıflarda bilgisayar çizimi var dediğin olguyu ben sana biraz daha yaşamış ve objektif birisi olarak açayım istersen.Bilgisayar çizimi dediğin şey autocad ten ileriye gitmeyecektir.Mimari açıdan sana okulda katılacak maksimum bilişim destekli tasarım ise autocadte yapacagın 3 boyutlu villa modellemesidir ki bunadda hiçbir doku vs.. kaplama ozelliklerini ve niteliklerini öğrenmeden o defteride kapatırsın.
Okulun en güzel yanı ise insanı teknik cizimlerle uygulama projeleri ile yormuyor.Finalde çok yetenekli amerikalı bir arkadasım serbest el cizimi ile teslim getirip sulu boya ile inanılmaz güzel bir görselleştirme örneği sunmuştu.Gayette yüksek bir puanla geçmişti sınıfı.Maketide güzeldi tabiki.Demem o ki eğer mimari nitelikleri olan bir proje getirirsen ve gerçekten proje yaşayan kendini anlatan bir proje ise kimse kalkıpta sana akademik bir dille " hmm disiplinlerarası bir çerçevede düşündüğümüzde yaşamsal fonksiyonlar proporsiyonla birleşmediği ve kendi içinde subjektif yaklaşımları olmayan bir proje olmuş" gibisinden saçma sapan öğrencinin beynini bulandıran cümleler kurmaz.Tasarım anlayışın kesinlikle çok gelişir ama konstrüksiyon ve malzeme bilgin biraz zayıf kalır.Onuda okul bitince kendin tamamlarsın.

Umarım Prof.Dr.Oleg Nikitenku hala oralarda MA3 sınıfında sabahlara kadar öğrencileri stüdyoda çalıştırıyordur..

Sevgiler..
xaotic offline   Alıntı Yaparak Yanıtla