Tek Mesaj Görüntüle
Eski 19-08-2007, 20:46   #2
isdensim
Forum Üyesi

isdensim'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 9
Yol yapım çalışmaları devam eden ama anladığım kadarıyla temeli hala atılmamış olan
Artvin Yusufeli Parajı hakkındaki internetten ulaştığım güncel bilgileri aktarmak istedim.

2001 de İngiliz çevrecilerin tepkisini çeken Blair hükümeti yardımları
bugün acaba neşekilde sonuçlandı.
Baraj bölgesinde yaşayan halkın tepkisi nedir?

Baraj temelinin hala atılmadığını ve yakın gelecekte Başbakan Erdoğan tarafından atılacağına dair (2006 haziran ayına ait bir ayzı ama 2007 de Artvin valisi başka bir sitede temeline başlanmamış parajlar arasında sayılıyor.) internet uzantısı
HABER: Artvin: Artvin Valisi Aydoğdu'dan "Yusufeli Barajı" Açıklaması haberi

bir gezginin internete düştüğü naif notları da yorumsuz olarak ekliyorum; merak edenler için uzantısı ***Karadenizolay.com'a hoşgeldiniz***

...........................Artvin'den 110 kilometrelik Yusufeli ilçesine giderken, Deriner Baraj inşaatı nedeniyle dağlara yapılmış yeni yol, geceleri biraz tedirgin edici olsa da gündüzleri seyrine doyulmayan manzaralar sunuyor. Eski Çoruh vadisi boyunca uzanan yoldan çok daha heyecanlı ve seyirli hale gelmesi, herhalde baraj inşaatlarına karşı gelenlere de iyi birer cevap olmuştur. Nerde hareket orada bereket sözünün boşa denmediğini kanıtlarcasına moral var yol boyundaki tüm insanlarda. Yusufeli ne varmadan ana yol üzerinde herhangi bir yerde durun ve gidin kavurma yiyin, hem de gözünüz kapalı olsun, yarı vejeteryan olarak ben bile bayıldım oradaki etin lezzetine, insanının ikramına, alçak gönüllülüğüne..Yusufeli Barajı için ilçede kimileri olayın olumsuz yönlerini anlatsa da ilçenin farklı bir yere nakline, sağduyulu Yusufelililer olumlu bakıyor. Belki de konuştuğumuz insanlar arasında muhaliflerden olan yoktu ya da biz rastlamadık. Yusufeli şirin bir ilçe evet ama Devlet menfaatleri için Yusufeli halkının kendi geçmişi ile bağını koparma pahasına daha planlı bir şehrin kendileri açısından daha yararlı olacağını görmüş gibiler. Hele bir vatandaş, İlçenin kalkmasına , şuanda burada tuzukuru olanlar karşı çıkıyor ama halkın çoğunluğu baraj yapımından yana diye özetliyor durumu!
Evet, Artvin'de barajlar inşaatları hayata büyük canlılık getirmiş, aslında Artvin'in insanları da bunu çok uzun yıllar öncesi hak etmişlerdi. Çok çileli yaşam şartlarına sahiplerdi, zor koşullar da eğitim ve öğrenime asılmış insanları, şimdi belki de bunun meyvesini topluyorlardır.......

--------------------------------------------------------------
Danıştay 10. Dairesi, Yusufeli ilçe merkezini köyleriyle birlikte sular altında bırakacak baraj projesine 'dur' dedi. Barajla ilgili Bakanlar Kurulu kararı iptal edildi. 2005 tarihli haber. Yabancı şirketlerin baraj yapımına olan ilgilerinden dolayı 10 yıldır ülke gündemini işgal ediyor diyor... uzantı Radikal-çevrimiçi / Türkiye / Yargı: Yusufeli Barajı dursun

DSİ' de Yusufeli projesi için raporlar, ılısu projesiyle ilgili sayfalara da ulaşılabilinir...uzantı DSİ Genel Müdürlüğü
isdensim offline   Alıntı Yaparak Yanıtla