Sürekli bir önyargıdan bahsediliyor. Ancak o önyargı bir bumerang misali geri döndüğünde hep cevapsız kalındı.
Alıntı:
Mimarlar Odası İzmir Şubesi kadar çalışkan bir başka kurum İzmir SMD.
İzmir SMD'nin düzenlediği İzmir Mimarlık Buluşmaları'nda en az yukarıdakiler kadar değerli onlarca etkinlik var. Bu etkinlikler neden puanladırılmadı?
Aynı soruları yineliyorum: Bu etkinliklerin puanlanmasına kim karar veriyor. Mimarlar Odası ve Şubeleri hem yetkilendirmeyi yapmaya hem de eğitimleri vermeye devam edemezler. Eğer devam edecek olursa İzmir Mimarlık Buluşmaları örneğinde gördüğümüz gibi birbirinden hiç bir farkı olmayan etkinlikleri kendi diledikleri gibi (bunun başka bir açıklaması varsa lütfen yapılsın.) puanlamama hakkına sahip olacaklar...
|
Hiç bir önyargısı olmayan yukarıdaki mesajıma yanıt bekliyorum. Bu yanıtı belki Metin Karadağ'dan beklemem haksızlık; bu durumda Metin Karadağ'ın da savunmacı bir tutum sergilememesi beklenir tabi.
Soruyu, Danıştay'dan çıkan son iki kararın Arkitera Forum ortamında hem diğer üyelerce gündeme getirilmesi ama daha fazla Metin Karadağ tarafından "işte bakın SMD'ler ile Oda arasındaki davada şöyle bir sonuç alındı" görüşünün dile getirilmesi sonrasında farklı bir şekilde sorabilirim artık. Artık diyorum çünkü SMD'ler Oda ile olan bu davalarının ortalıkta konuşulmasını, gündeme gelmesini istemiyorlardı. Eh madem gündemin en ortasında bu durumda soruyu o farklı şekilde sorabilirim:
İzmir Mimarlık Buluşmaları'nın SMGM tarafından puanlandırılmamasının nedeni Oda Yönetimi ile SMD'ler arasındaki dava mıydı? Cevap ne olursa olsun sonuç değişmeyecek de biz eğer akıllarda böyle bir düşünce var olabilirse neler olacak onun üzerine düşünebiliriz...