Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-08-2007, 00:12   #2
guclentekeli
Arkitera Üyesi

guclentekeli'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
guclentekeli is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin bubble tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Bir evin yeniden tadilatı için, mutfakta duvar içine sürgülü kapı yapılacak;ancak mevcut duvarlar Ytong'dur. Mutfaktaki mevcut kapı sökülüp duvar içine kayan kapı yapabilmek için, Ytong duvarı kapı boşluğu ende 2 katına çıkacak şekilde kırıldı.
Önceden 90/210cm olan kapı boşluğu 180/210cm oldu.90cm lik bir kısım Alçıpan duvar yapılacak, ki kapı içine kayabilsin.

1- Bu durumda alçıpan duvar ile ytong duvarın arası zamanla da çatlmaması için, neye dikkat edilmeli? Ne tür bir detay yada malzeme kullanılmalı?

2- Alçıpan duvar içinde sürgülü kapı çözümü için Knauf'un raylarından var, Almanca web sitesinde gördüm; ancak Türkiye'de bu ürünü bulamadım. 12-13cm'lik kalınlıktaki alçıpan duvar içinde çözülecek sürgü kapı detay ile ilgili fikir paylaşımında bulunmak isterim.

Merhabalar;

Yapacağınız uygulamada gazbeton duvar ile alçıpanel duvarın birleşiminden bahsetmişsiniz bu konuda daha detaylı bilgileri sizin de adını verdiğiniz firmadan öğrenebilirsiniz belki internet sitesinde mevcut değildir bazı konular eksiktir. Ama bir telefon ile eminim çok daha detay sahibi olursunuz yada bir e posta ile de gerekli bilgi size ulaşacaktır.Bu konuda knauf yetkilileri oldukça ilgili. Benim görüşüm ise gazbeton duvar ile alçıpan birleşiminde kullanmanız gereken ,uygun profilleri hazırlayıp duvar kalınlığına göre alçıpan bölme duvar sistemini seçmelisiniz1 , 2 , 3 katmanlı alçıpan duvar sistemleri mevcut .profilleri yerleştirip alçıpanları bunlar üzerine monte ederken alçıpanları 1 cm kadar yerden kaldırmalısınız bunu alçıpanın derz noktalarından çatlamamsı için yapmalısınız malum her bina hareket halindedir ve bu çok küçük hareketler alçıpan için yere temas olduğunda daha da belirginleşmektedir.Derzler için özel derz bandı ve alçıpan için de özel alçı sıva, ör: fugagips vs.Uygulama esnasında yeterli özen gösterilirse,iyi bir sonuç alınabilir.anlattıklarım knauf un uygulama için önerdikleridir.Ayrıca farklı bir öneri daha çok iyi sonuç alayım diyor iseniz birbirine tam uyum sağlaması amacıyla gazbeton duvar üzerine alçıpan kaplama yapılıp alçıpan duvar eki de bununla birleştirilirse en uyumlu, temiz sonuç alınır gibi görünüyor ama buna sadece sizin verdiğiniz bilgilerden ulaştım.yani durumu tam bilmiyorum belki çok fazla gaz beton duva mevcuttur ve bu uygulama pahalıya çıkabilir.Buna da en iyi siz karar vereceksiniz.ama bence firma ile bağlantıya geçip tüm detay ve fiyatları alabilirsiniz ayrıca o kayan modüller için de yardımcı olacaklardır.Kolay gelsin
guclentekeli Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla