Tek Mesaj Görüntüle
Eski 30-07-2007, 09:36   #3
etic
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
etic is on a distinguished road
...

Sayın lumina ,

Öncelikle çalışmama eleştirel gözle bakıp, böyle bir yanıt yazmış olduğunuz için teşekkürler. Özellikle Artlantis R ile ilgili vermiş olduğunuz bilgiler çok işime yarayacak. Çünkü bu yansımalarla başım oldukça sıkıntıdaydı.

Henüz daha bitmemiş ve devam eden bir iş olması sebebiyle sizinde belirttiğiniz gibi bazı detay eksiklikleri mevcut. İşimden vakit buldukça bunları düzeltip sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Bu süreçte sizden de önemli bilgiler edineceğime eminim.

Yalıtılmış bir alan oluşturma gayreti aslında, sonradan bu parselin arkasında ki parselin satın alınmasıyla birlikte birleştirilerek 2. bir yapı yapılacak olmasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte havuz konusuna da bir nevi açıklık getirmiş bulunuyorum. Aynılaşma motivasyonu ise tamamıyle taslak amaçlı olmasından ötürü kaynaklanıyor. İki villayı ayıran zemindeki duvar konusunda çok haklısınız. Modelleme esnasında çok şey denedim. Mesela duvarı yüksek tutup, pergolaların ortada kalan kısmını o duvara oturtmak gibi, daha alçak fakat ortası çiçeklik gibi kullanılabilecek bir duvar gibi ... En son bu haline karar verdim. Doğru olup olmadığı konusunda zaten benimde endişelerim mevcut. Ahşap çıkıntılar diye bahsettiğiniz kapalı cumbalarsa, evet yörenin sivil mimarlığına atıfta bulunmak denilebilir. Yöredeki kapalı cumbalardan farkı, cumba üzeri çatı olmaması ve pencere doğramaları. Pencere doğramalarını birebir aynısı olmaması ve bir bütünlük olması bakımından zemin kattaki pencerelerin tipolojisinde yapmayı uygun gördüm. Yan bahçeye ait açılımlarınsa sadece zoraki bir yönlendirmeden ibaret olduğunu söylemem gerekir. Yani giriş terası ile havuza bakan teras arasında çimenlerin üstünden kurulacak bir ilişki...

Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Uzun cümlelerim için şimdiden kusura bakmayın. Teşekkürler.

En son etic tarafından düzenlendi : 30-07-2007 10:01 Nedeni: Kelime hatası
etic offline   Alıntı Yaparak Yanıtla