Tek Mesaj Görüntüle
Eski 26-07-2007, 08:51   #8
Omer Yilmaz
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
Tartışmanın özü ile ilgili iki çift söz de ben söyleyeyim:

Arada gündeme gelen bu konu içinde de last_caligrapher tarafından dillendirilen bir konu yazılanın kurallara uygun olmasa da isteneni çok iyi anlatabildiği. Eğer kişi kendisini Türkçe'nin yapısına müdahale ederek kelime ve cümle yapılarını bozarak kullanacak kadar sıkı bir edebiyat bilgisi ile yüklü buluyorsa; tabi ki bu söylenen sav doğru. Bizlere bu durum karşısında saygı göstermek kalırdı sadece. Belki de bu tarz yazanlar içinde böyle üstün edebiyat ustaları da vardır; son derece ciddi söylüyorum bunları. Eğer öyle olduğunu düşünen varsa uyarıldığı noktada bize bu konuyu hatırlatırsa biz de daha dikkatli oluruz.

Yine last_caligrapher tarafından dillendirilen bir başka konu cümle başlarında büyük harf kullanımı ile ilgili. Aşağı yukarı üstteki tartışmaya benziyor bu. Kişi dilbilgisi kurallarını yalayıp yutmuş, bu sorunları aşmışsa neden olmasın. Ama bunu nasıl ölçeceğiz... ? Öte yandan yine last_caligrapher'in metninde yaptığı ama konusunu açmadığı bir hata var; Arkitera Forum'da en çok rastlanan ve beni en çok rahatsız eden hatalardan bu: Noktadan sonra boşluk bırakılır. Neden? Herhalde lisede sınavlarda soru sormak ya da Arkitera Forum'da yöneticilerin eline koz vermek değil amaç. Belli ki boşluk bırakılınca metinler daha kolay okunabiliyor.

Peki bu durumda yeni ve son noktayı koyacak duruma geldik. Demek ki bu kuralların tümü konfor için. "Okuma konforu" bunun adı. Yazdıklarınızı okurken acı çekiyorsam bir sorun vardır. Ve inanın çoğu zaman çok acı çekiliyor.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline