Alıntı:
Orijinal metin byazici_8181 tarafından gönderilmiş
yetiştirmeniz gereken kısa bir süre ve bunada render süresi eklendiginde bazı şeylerin hazır kullanılması ve bazı şeylerdede eksiklikler olmasinin dogal olduğunu söledim.. olması gerekmez ama oluyor..teşşekkürler yorumun için...
|
Siz sonuçta piyasa işi derken kendi işinize gelebilecek eleştirileri zaten bertaraf ediyorsunuz. Böyle bir savunma mekanizması olamaz. Piyasa işi özenilmemiş bir çalışma mı demek oluyor ? Süre kısa yetişmesi için gereken koşul bu ancak bu kadarını yaptım mı demek oluyor ? Bu ifadeler ışığın da biz bu çalışmayı neden eleştirelim ?
Yapacağımız eleştiriler sizin eksiklerinizi görerek kendinizi geliştirme yolunu açmanız içindir. Burada siz piyasa işi derken "benim aslında elimden daha fazlası gelir ama piyasa işi diye bu kadarını yaptım" çıkarımından hareketle, sınırınızı göremiyoruz ; yani yeteneklerinizin ne olduğunu. O yüzden size yapacağımız bir eleştirinin anlamı kalmıyor.
Çalışmanızı "Piyasa işi" olarak tabir ediyorsunuz yani acele çizim ve rendır, peki neden yazdığınız cevaplarda kullandığınız türkçe bu aciliyetten nasibini alıyor ?
Bence yaptığınız iş ne kadar piyasa işi olursa olsun sizin adınızı taşır. Adınız ise sizin herşeyinizdir. Piyasa işi, öylesine yaptım demek, kötü çalışmanın etkisini isminizin üzerinden silmeyecektir.
Ayasofya `nın hazır modeli tasvip etmiyoruz demesinin altında yatan bence; çalışmaya ait özgünlüğün hazır model kullanımı sonucu kaybolmasıdır. Elbetteki hazır model kullanılmalıdır. Ama her çalışmada değil.
Yukarıda yazdıklarımı, eksik gördüğüm bir yanınızı düzeltmeniz yönünde yardımı olur diye yazdım. Bu yazdıklarımı kabul etmiyor da olabilirsiniz.