Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-04-2001, 15:34   #16
Omer Yilmaz
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Omer Yilmaz is on a distinguished road
Cevaplara nereden başlayacağımı bilemiyorum !
Alıntı:
fazla sayıda yasal programı olan bir büro, tabiki daha profesyoneldir. mantık budur. biz sadece programa para vermiyoruz ki. teknik servise arıza olmasa bile belli bir para ödüyoruz. bütün bilgisayarlarımız sigortalı. hiç kullanılmayan yedek bilgisayarlarımız da var.
Bu görüşe kesinlikle katılmıyorum:
Kaç kg programın varsa daha profesyonelsin mantığı asla geçerli değildir. Profesyonelliğin ölçütü program satın almak kesinlikle değildir.
Kısa bir süre için Arup Türkiye bürosunda çalıştım ve o zamanlar AuotoCAD 12 çıkmış hayranlıkla 12 nin meziyetlerinden ve AuotCAD 10 nun eksik taraflarından bahsederdik.
Çalışmaya başladığımda gördüm ki Arup Autocad 10 kullanıyor.
Ancak profesyonelce kullanıyor mimarın revizyonu tüm mühendislerce görülebiliyor, inşaat mühendisi kiriş kesitini değiştirdiğğinde ya da makinacı yeni bir kanal yerleştşrmek istediğinde görebiliyordunuz. Plot ettiğiniz çizimler sistem tarafından plotter a uygun açıda gönderiliyor böylece kağıt tasarrufu sağlanıyordu, tek komutla 100 pafta yı plotter a gönderebiliyordunuz, vesaire vesaire...
Biraz uzun oldu direk ilgili olmamasına rağmen ancak söylemek istediğimi anlatabilmek için gerekli idi...

Yani profesyonellik program satın almakla değil programı doğru kullanmakla ilgili bişey sizin 5 AutoCAD iniz vardır ama kullanmayı bilmiyorsunuzdur... O zaman profesyonel mi olursunuz? Program satın almayalım, kaçak kullanalım demiyorum ki; Autodesk fiyatlarını biraz daha düşük tutsa ve daha fazla sayıda program satarak sürümden kazansa kullanıcılar da kaçak program kullanmak zorunda kalmasalar daha doğru olur diyorum. Ayrıca yıkarıda bahsi geçen Türkiye' ve diğer 3. dünya ülkelerindeki gelir düzeyinin daha aşağıda olmadından dolayı Türkiye ile US deki fiyatı aynı seviyede tutmaması gerektiği de cabası.

Tek başına AotoCAD mi? yoksan Architectural Desktop la beraber mi konusu aslında ayrı bir konu olmalı onun için bu tartışmaya burada girmiyorum, sadece dikkat edilmesini istediğimiz bir konu varki:
Alıntı:
bu programı satan sayısal grafik bayii bir arkadaşım bile 5 para etmez dediğine göre, pekte arkasında durulacak bir program değil
gibi yazılar Arkitera'yı zor durumda bırakabilir. Bu nedenle herhangi bir markaya ya da programa karşı eleştirilerinizi daha somut ve cevap verilebilir tarda yapmanızı rica ederiz.
Alıntı:
sadece autocad kullanarakta projeler çizilebilir bence..
Bu yazdığınıza tamamen katılıyorum:
Gerekli düzenlemeler ile hız artırılabilir, ayrıca AutoCAD ile çizilemeyecek bir proje olduğunu sanmıyorum.Ancak AD ile pek çok proje de zorlanılabilir.

Alıntı:
...Zykla diye bir program kullanıyorum...bir çok kişi duymamıştır bile eminim...
Evet mesela ben adını duymadım

[k]NOT:LÜTFEN MESAJLARINIZIN KONU İLE İLGİLİ OLMASINA DİKKAT EDEREK GÖNDERİN YANİ ZYKLA ya da AD İÇİN AYRI YENI BİR KONU AÇABİLİRSİNİZ...[/K]
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla