Tek Mesaj Görüntüle
Eski 02-06-2003, 17:49   #2
minezigindere
Forum Üyesi

minezigindere is on a distinguished road
mimarlık eğitimi üzerine

merhaba hocam,
yaklaşık iki yıldır görüşemiyoruz. çok fazla soru niteliğinde değil yazdıklarım ama giderek kanserleşen bir sorunu ortaya koymaya çalışıcağım. bu yıl birçok mimarlık okuluyla birlikte bizim okulumuzda da öğrencilerin mimari proje ve yan projelerde bilgisayarla teslim şansı ortadan kaldırıldı bu birinci ve yüzeysel olan ilk sorun. İkincisi ise eğitimde gittikçe düşen çizim kalitesi ve projelerdeki mimari anlatımın yetersizliği üzerine.
Asistanlık hayatıma ilk olarak sizinle birlikte bitirme öncesi projelerle başladım. Belki övgü diyeceksiniz ama, projelere eleştirel yaklaşımlarınız ve öğrencinin düşünsel yetisini geliştirme üzerindeki kabiliyetiniz sonrasında mimari proje eğitiminin ve tasarım ilkelerinin bir öğrenciye nasıl aktarılması gerektiğini sizden öğrendim. Sonrasında daha farklı hocalarla birlikte proje asistanlığı yaptım ve halen devam etmekteyim. Sıkıntılı olduğum bir nokta giderek düşen kalite. Verdiklerimiz karşısında giderek azalan alabildiklerimiz. Bir düşünce tembelliği. Bunun sebepleri ve yapabileceklerimiz üzerinde konuşmak istiyorum sizinle.
sevgiler saygılar.
mine zığındere
minezigindere offline   Alıntı Yaparak Yanıtla