Tek Mesaj Görüntüle
Eski 27-06-2007, 17:28   #83
duygu
Forum Üyesi

duygu'in Avatar'ı

mimari bürolar bu haldeyken !!!!

ben ve çalıştığım kurumda onlarca mimar aynı şekilde mimari bürolardan hizmet alımı yapıyoruz ve genel olarak çıkan sonuç sadece bazılarını aktardığım bu gibi olumsuzluklar (bende uzun süre kurumdan ayrılıp serbest çalışmayı, yarışmalara katılmayı düşünmüş biriyim oysa ve böyle yazıyorum)
maalesef bugün mimari büroların büyük kısmı bu şekilde, kadrosu yetersiz, mimarlar bilgisiz

(bir örnek odtü mimarlık mezunu ve iş yapan bir bürodan bahsedeyim, WC leri değiştiriyoruz mevcut döşemeye verilecek imalatları yeni mezun biri bile bilmelidir az çok değilmi, ama maalesef gelen her projede WC lere"demirli beton" yazıp getiriyordu, cephede bir duvarı yıkıp yerine bir şey yapmıyordu !!!! vs. vs. -ki konsept proje ve detayalrı verdiğimiz halde- bir ünv.te hocası (üstelik yapı kürsüsünde) projesi ve imalatları son derece hatalı, yanlış, bu şekilde projeleri alamam dedim, telefonda bir mimara yakışmayacak konuşmalara muhatap oldum.)
bu gibi örnekler çok.
şimdi burda onalrı konuştursanız mangalda kül bırakmazlar, belki varlardır da burdada.
mimarlığı ne kadar iyi yaptıklarını vs. ne demler vururlar.

çok iyi tanınmış bürolarda masa başı tasarımı yapıp ooo çok harika proje bu demekle olmuyor.

sizler istediğiniz kadar kamu binaları vs. yarışmaya açılsın deyin, sadece jüri üyesi olacak üç beş isime hem prim hemde onlara, gecenin bir vakti gelip kritik alıp ertesi gün projesi birinci olacak ortamlar sağlarsınız.

ben sizlere gerçekleri aktarıyorum.
her iş, o işin içinde pişmiş, o işe ehil olmuş, kavramış mimarlarca yapılmalıdır, dışardan yapılacak işler sadece gerçeklikten uzak birtakım kaygılarla yapılmış ve yarışma jürisi kişilere birçok açıdan prim sağlayacak bir olaydan öte gidemez ve eminimki çıkan sonuçlar çok kötü olur.

dışardan ithal kumaş getirip cemil ipekçiye model kestirmekle ankara paris olurmu?
duygu offline   Alıntı Yaparak Yanıtla