21-06-2007, 14:15
|
|
|
Yönetici
|
ŞPO İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Turgut MHP İstanbul 1. Bölge 13. Sıra Adayı
Turgut'un Planlama.org'da yayınlanan açıklaması şöyle:
Alıntı:
Değerli Meslektaşım,
22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde 05.06.2007 tarihi itibariyle milletvekili adayı olmuş bulunmaktayım. Odamızda 1991 yılından beri meslektaşlarım tarafından seçildiğim TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürme anlayışım ve etik ilkelerim, meslek odamızın herhangi bir biçimde siyasi partilerle birlikte anılmasına ve Odamızın bağımsız kimliğine zarar verme ihtimalinin ortaya çıkmasına karşı hassas olmamı gerektirmektedir.
Bu çerçevede, 16 yıldır kamu yararı ilkesi doğrultusunda mesleğimizin ve kentlerimizin çıkarlarını koruma ve geliştirme adına sürdürdüğüm Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliğinden 05.06.2007 tarihinde istifamı sunarak ayrılmış bulunmaktayım.
Bugüne kadar meslek odası yöneticiliğim kapsamında yürüttüğüm çalışmalarımı, Cumhuriyetimizin temel değerleri ve ülkemizin çıkarlarına uygun bir çizgide siyasi platforma taşımayı uygun gördüm.
Gururla taşıdığım görevim sırasında Yönetim Kurullarımızda birlikte çalıştığım değerli meslektaşlarıma, üniversitelerimizin şehir ve bölge planlama bölümlerinin saygın öğretim üyelerine ve kendilerine hizmet etmekten onur duyduğum tüm meslektaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür eder; bundan sonra da, bulunduğum bütün platformlarda meslek camiamızın hizmetinde olacağımı belirtir, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
En derin sevgi ve saygılarımla,
Ahmet TURGUT
|
|
|
|