|
Bence de bu buyuklukte ve prestijli bir arsa icin verilen sure oldukca yetersiz.Ancak isveren acisindan arsanin bos kalmasi buyuk olasilikla hergun binlerce dolara sebep oluyordur.
Aslinda bir yarismadan cok bir cesit ihale sureci sozkonusu gibi gorunuyor.Zaten mimarlar odasinin da bu isin icinde baglantili olmamasi da bunu gosteriyor ve yakinda bu yeni bir tartisma konusu baslatacaktir....
Ancak isveren arsayi degerlendirmek icin akillica bir yontem uygulamis cunku hersey net gibi gorunse de bu asamada cok acik uclu br goruntu var....
Bunula birlikete, ben Londra'da calisyorum ve daha gecen cuma bildirilmesine karsin, buradaki buyuk uluslararasi mimarlik sirketlerinin yeterlilik basvurusu yapacaklarini duydum...Ancak Anitlar Kurulu'nun sonucta tavsiye karari vereceklerini ve olusacak burokratik polimikleri de dusunursek, sonucta cikacak eser umarim denildigi gibi literature gecebilir ve Suzer Plaza vs emsallere benzemez....Hayirlisi olsun...
Ne olursa olsun, boyle bir mimari isin herkesin gozunu Istanbul'a cevirmesine olanak sagladini gormek cok guzel....
Gercekten denildigi gibi gelecek 20-30 senede bence Istanbul cok ciddi sekilde Avrupa'nin cekim merkezi olacak....
|