Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş
Birbirlerini bulmaları zor demek ne derece doğru. Bunu bir bahane olarak söylememek lazım.
Bence genç ofisler pesetmemeli. Konsorsiyum ile şartları zorlamalı. Sonunda işverenin tecrübe arıyor olmasını anlayışla karşılamak gerek.
|
Bahane üretmek gibi bir durum sözkonusu değil. Yarışmaya katılmak istesem -ki açıkcası bu koşullar altında hiçte mümkün görünmüyor- konsorsiyum sağlayabileceğim, yarışmaya katılmak isteyecek üstelik de birlikte yeterlilik sağlayabileceğimiz mimarlara yönelik bir ilan vermem gerekir. Sadece ulusal değil uluslararası platformda sesimi duyurmam gerekir. Sürelere bakılınca bu pek mümkün görünmüyor. En az 2-3 ofisin biraraya gelmesi üstelik üstüne bir de tanışıp sandıklarını açıp bende bu var sende ne var diye göstermeleri lazım. Ulusal anlamda bu türden bir ilanı Arkitera forum yoluyla verebilmek mümkün elbette. Yoruma açık olmamakla birlikte konsorsiuyum koşulları net değil. Ancak yine de yorum yapıp aranan yeterliliği sağlayan en az 1 mimar yada ofis ile konsorsiyum yapılabileceği anlamını çıkarıyorum ben. Bu durumda yeterlilik sağlayan niçin konsorsiyum düşünsün ki?
Diğer durum bana pek mantıklı gelmiyor. Yani konsorsiyum için yeter metraj olan 100.000m2 rakamına konsorsiyum üyelerince totalde ulaşmak durumu. Çünkü eğer öyle olsaydı baştan 100.000m2 kısıtlamasını koymazlardı diye düşünüyorum. ! kişinin 100.000 tecrübesi ile 10 kişinin biner onbiner tecrübeleri aynı kefede değil benim görüşüm.
Hadi daha farklı bir gözle de bakayım. Bu yarışmaya katılmak isteyen yeterlilik de sağlayabilecek büyük bürolar yarışmaya katılmayı çok isteyen hevesli gençleri ekiplerine dahil edebilirler. Konsorsiyumu akıllarından bile geçireceklerini sanmıyorum.