|
Ben açıkçası bu binaları HİÇ Mİ HİÇ BEĞENMİYORUM.
Bunların tarihimizi anlatır tarafı yoktur. Yani tarihi anlatmak nedir? Bir onu tanımlasak...
Efendim kırma çatının üstüne alem koymak, onu geçtim saçak kullanmak tarihimizi anlatmakta mıdır?
Taşlık kahvesi bir tarihi göndermedir. Hoştur. Ama Bostancı iskelesi gibi bir örnek varken kafaya göre ahşap iş yapmak anlamsızdır. Lamine ahşap kullanıldığı diye ve almanlar ödül verdi diye bu binaları beğenmek zorunda değiliz. Bu da eziklik değildir. Eziklik tarihten bilinçsizce alıntı yapılan bir şeyin KÜLTÜREL davamı sağlayan bir şey olduğunu iddia etmektir.
Sedad Hakkı Eldem çalışmalarını incelemenizi öneririm.
Neden yarışma açmadı İDO. Neden ben verdim birine oldu dedi. Yarışma açsa daha iyi olmaz mıydı???
Zeyd, sizin isminizi nereden bileceğiz (hoş ben yönetici olarak biliyorum hatta okuduğunuz okulu hatta yaptığınız yüksek lisansı) SSSS takma ismi ile aslında sizinkinin pek bir farkı da yok. Konuya geliniz.
Bir ara Keçiören Belediye Başkanı da Türk Mimari değerlerini koruduğunu buna karşılık mimarların bunu ANLAYAMADIĞINI eziklik gösterdiğini belirtmişti. Hala de belirtiyor. Belediyesinde başkandan onay almayan cephe yapılamıyor alınanları görseniz...Tam bir diktatörlük. Başka da bir şey değil.
Ayrıca hadi ciddiyetsiz olmayalım sizin gözünüzde. Benim ismim Ahmet Turan KÖKSAL. Öğretim görevlisiyim efendim. Sonra bana da "akademisyen gibi yazmışsın" dersiniz diye.
Ha bir de binaları gördüm inceledim. Bir sürü detay yanlşlığı da gördüm. Modern bir gönderme de göremedim. Gidiniz fotoğraflarını çekiniz gerekirse bizi aydınlatınız. Devamlı yazıyorsunuz ama bina hakkında bir bilgi yok. Hep genellemeler var.
Şu kırma çatı üstü alem koyma işinin eskiden hangi binalarda kullanıldığını konuşalım. Ya da ne alemi vardı o alemin onu düşünelim.
Şimdi rica edeceğim eziklik diye nitelendirmeden lamine ahşabın da Türk Kültürünü sürdüren ödüllü bir yapı malzemesi olduğunu tekrarlamadan bu MALTEPE İSKELESİ'nin ne gibi TÜRK MİMARİ KÜLTÜRÜ'nü devam ettiririr (ya da Mimarlık müzesi mesajınızda yazdığınız gibi) ne gibi köprü konumunda olduğunu anlatır mısınız?
Bir bilgilenelim...
|