|
Bu yapıları çok incelemediğimi belirteyim(İstanbul dışında olduğumdan dolayı). Fakat görsem de fikrimin değişeceğini sanmıyorum.
"SSSS" in yazmış olduğu yazının ne kadar tutarsız olduğu bu cümlelerinden anlaşılmaktadır. Önceki yazımda da belirtmiştim, bu toplum; az bilirim ama çok konuşurum zihniyetine sahip bir toplum olma yolunda devam etmektedir.
Görmediğin, incelemediğin hatta üzerinde bilgi sahibi olmadığın konu hakkında yorum yapmak ve yetmemiş gibi bunu yazılarında savunmak, anlaşılacak bir durum değildir. Ve sonunda " görsem fikrim değişmeyecek". Artık diyecek bir şey bulamıyorum.
Bu sözlerim özellikle son zamanlarda resmen moda haline gelmiş olan 'sözde tarihi yapılar' yada 'sözde tarihimizi yansıtan yapılar' adır. Giydirme tarih de diyebilirim.Keşke renkli çıktı alıp binaya giydirseydiniz.(gerginliğinize bakılırsa anladığım kadarıyla siz tasarlamışsınız (tasarımın yapılıp yapılmadığını görmem gerekiyor aslında, merak etmeyin mutlaka inceleyeceğim) eğer siz yapmadıysanız da bir gün yapacağınızı kabul ederek tekrar düşünmenizi ve ona göre konuşmanızı öneririm.
İncelemediniz ama yorumlarınıza bakılırsa bir akademisyen gibi yazmaya çalıştığınız ortadadır. Yapılan bina ahşap binadır. Taşıyıcı sistemi lamine ahşaptır.
Yok olmuş bir medeniyeti inşaa etmek elbette zordur. Zihnimizden silindirilen, unutturulan bu eski yapı sanatını moderm anlayışla, cağımızın getirdiği teknoloji ile halkımıza sunan ve sunmaya devam edecektir. Ülkesinde yerden yere vurulan ama uluslar arası platformlar da ödül alanlar, günü geldiğinde ülkesinde elbet anlaşılacaklardır.
Sayın Asterinın yazmış olduğu bu cümlelerde çok ama çok düşündürücüdür.
Bu bağlamda, ssss'in arkasında durduğu düşünceyi destekler düşüncedeyim. Okullar, adliyeler, camiler, iskeleler, veya herhangi bir başka fonksiyonu olan kamusal yapılar böyle bir tek elin, zihniyetin ürünü görünümden sıyrılmalıdır.
Medeniyet mefhumumuzu unutunca armut ile elmayı karıştırı olduk. Yapılan okullar, adliyeler, camiler ile bu yapıtları karıştırmanızı yadırgar oldum. Umudum şudur ki, yapacak olacağınız incelemeler ve araştırmalar sonucunda bu görüşünüzden vazgeçek olmanızdır.
MVRD ve EAA kısaltmların açılımını bılıyoruzda "SSSS" açılımını bizle paylaşırsanız çok ama çok sevinirim. Saygılarımla..
En son zeyd tarafından düzenlendi : 10-06-2007 22:16.
|