Tek Mesaj Görüntüle
Eski 29-03-2001, 00:57   #6
zaz
Forum Üyesi

zaz'in Avatar'ı

zaz is on a distinguished road
Exclamation emeğe ve bilgiye saygısı olması gereken kim?

Alıntı:
yasal olarak 5 tane autocad, 1 tane 3ds max, 1 tane lightscape, 1 tane photoshop sahibiyim. eğer profesyonel bir kullanıcıysan ve emeğe ve bilgiye biraz saygınız varsa programın fiyatını yüksek bulmazsınız. hızlı bir autocad kullanıcısı rapidoyla çizen en az 6 kişinin işini yapar. bu insanlara verdiğin maaşı hesaba katarsan autocad in sudan bile ucuz olduğunu görürsün. ayrıca autocad in satış fiyatı bütün dünyada aşağı yukarı aynıdır. microsoft un aptal programlarıyla aynı kategoride hiçbir zaman olamıştır.
ifadelerinizde profesyonel kullanıcıdan kastedilen herhalde bizim anlayamadığımız bir kavram. yani bu programları amatör olarak kullanan ev kadınları var mı bilemiyorum, ya da sadece cocuğu resim çizsin diye 3dsmax alan. profesyonel olmak için bu ülkede bir mimarın bu söylediğiniz programların en az kaç tanesine sahip olması gerekiyor? kaç tanesinin sahip olduğuna bakacak olursak pek de profesyonel olarak çalışan yok demek ki...
yaklaşık olarak 9 yıldır bu programları kullanıyorum, autocad'in rapidoyla çizim yapan 6 kişinin işini yaptığı gibi bir kanıya vardığınızı da görünce bu programları ne kadar kullandığınız konusunda şüpheye kapıldım. doğrusu söyledikleriniz bana bürosunda çalıştırdığı personelden programın üzerinde performans bekleyen bir işvereni hatırlattı. genellikle bu programların çalışma prensiplerini bile bilmeyen insanlar, hadi şimdi de tek bir tuşla 3 boyutlu hale getir gibi beklentilere girerler...
satış fiyatlarının dünyayla bir olduğu konusunda bizi bilgilendirmemiz ufkumuzu açtı, isterseniz siz de biraz daha farklı açılardan bakabilmek için ülke koşullarıyla tanışın. krizin yaşandığı bugünler sizin için verimli olabilir.
zaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla