Tek Mesaj Görüntüle
Eski 07-06-2007, 20:22   #6
Derya Karadağ
Yönetici

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Örneğin benim de eleştirenleri, anlayamayanları arasında olduğum CHP ve MHP binalarının iç mekanlarının daha iyi olduğunu söylemiştiniz, biraz daha detay istiyoruz.

Aslında ben de bu binaların mimarileri konusundaki eleştirilere tamamen katılıyorum.

CHP ve MHP'nin binalarının iç mekanlarının ise çalışanlarına huzurlu bir ortam sağlayan, iyi tasarlanmış ofislere sahip mekanlar olduklarını söylemeden geçemeyeceğim.MHP Binası'nın iç mekanda geniş bir galeriye açılması,koridorların da bu galeri etrafında yer alması çalışanlar için ferah bir ortamı da beraberinde getirmiş. CHP Binası'nda ise çalışanlar, binadan oldukça memnun görünüyordu ve bunu sürekli de dile getirdiler. İç mekanda yerler ve duvarlarda kullanılmış olan açık renk kaplama malzemeleri ve doğal ışık alan bir yapıda olması, huzurlu ve keyifli bir çalışma ortamı sunmuş. Yalnızca çalışanların odaları değil, koridorlarda bulunan oturma köşelerindeki mobilya seçimleri bile sadeliği ile bu durumu destekleyen unsurlar. Bu anlattıklarım tabi ki konunun bambaşka bir yönü.

Kuşkusuz ki bu yapılar tasarlanırken simge olması düşünülmüş. Mimari açıdan başarısız bulduğumuz bu yapıların farklı ve tarafsız bir bakış açısından bakıldığında, asıl amaçlarına ulaştığı hissediliyor. Gerçekten her partinin binası, ki yalnızca kendi binalarını yaptırabilen partilerden bahsediyorum, kendi dünya görüşüne uygun özellikler barındırıyor. Bu aslında siyasetçilerin ve partilerin hepsinin her alanda tekrarladığı bir tutum. Mimarinin iyi olması değil, kendi ideolojilerini güçlü bir şekilde yansıtması önemli çünkü bu yapılarda. Bu ise ne kadar doğru bir politikaları olduğunun ipuçlarını veriyor.