Tek Mesaj Görüntüle
Eski 31-05-2007, 10:22   #6
Emine Merdim
Yönetici

DP = Dev Projeler... ve Yeni Türkiye...!

Alıntı:
‘DP = Dev Projeler... ve Yeni Türkiye...!

47 yıl aradan sonra 27 Mayıs 2007 de DYP ile ANAP ın birleşmesine yönelik Demokrat Parti yeniden doğdu. DYP ‘Y’ si gitti DP si kaldı.

DP logosu kişilerde farklı çağrışımlar yapabilir. Bazıları rahmetli Reisicumhur Bayar’ın onurlu duruşunu, bazıları radyolardan takip ettiğimiz tarihi ayıbıöız Yassıada duruşmalarını, bazıları keskin şehircilik uygulamaları ile demokrasi şehidi Başvekil Menderes’i hatırlayabilir. Proje adamı ve vizyon savaşcısı olduğum için bana ise DP harfleri öncelikli olarak ‘Dev Projeler’ çağrısı yapıyor. Çünki bugün Türkiye’nin dev sorunlarına dev projeler, büyük vizyonlar gerekiyor. Yalnızca imar, bayındırlık, şehircilik, ulaştırma alanlarında değil, terör, asayiş, işsizlik, enerji, sağlık, eğitim, tarım, kültür, sanat, turizm, ekonomi, dış politika, savunma, yoksulluk, yolsuzluk, gelir dağılımı, sosyal güvenlik, toplumsal barış ve aklınıza gelecek her alanda...

DYP ve ANAP ın Ar-Ge grupları ve ihtisas komisyonları bu ve benzeri başlıklar üzerinde uzun süredir ayrı ayrı çalışıyorlardı. Şimdi bu çabalar birleştiriliyor. Raporlar ve çözüm önerileri geliştiriliyor

‘Yüzer Ada’ askeri amaçlarda kullanılmak üzere Amerikalılar tarafından geliştirildi. Bir söylentiye göre Istanbul’un transit ve çevresel trafiği için yıllar önce tasarladığım, halen güncelliğini koruyan ‘Pendik-Yeşilköy Otoray Yüzergeçiş’ projesinden de esinlenilmiş. Bu proje 2001 de bilim literatürüne girmişti.(ahmetvefikalp.com)
Söylenti doğrumudur bilemem ancak bu Yüzer Ada projesinin mütevazi bir yorumunu Istanbul depremi için düşünüyorum:

Depremde sürekli açık tutulması gereken ve işaretlerle belirlenen deprem acil ulaşım arterlerine bakın. Levha orada duruyor, ama iki tarafı silme parketmiş araçlar, ulaşım kronik tıkalı..Insanımızda duyarsız..Diğer bir deyişle yöneticisiye vatandaşıyla Allah’a emanetiz..

Bir gün bu faciayı yaşarsak panik içinde Istanbul dan kaçanlarla yakınlarını görmek üzere Istanbul’a akın eden insanlar Kente giriş ve çıkışları felç edecektir. Yıkıntılar altında hayatını kaybeden insanımıza ilaveten yangınlar ve kent içi yolların günlerce kapalı kalmasıyla ulaşılamıyan yaralı insanımız olacaktırki bu sayı 50.000 lerle ifade edilmektedir. Yüzer Ada üzerinde hastahaneler ve türlü yardım-destek üniteleri ve personeli yer alacak, helikopterle havadan ve motorlarla denizden Istanbul’un dört bir tarafından taşınan yaralılara müdahale yapılacak, komşu illerle bu ada üzerinden ulaşım ve iletişim sağlanacaktır.
Afet dışında Yüzer Ada uygun bir konumda park edilerek sağlık ve turizm alanında sürekli hizmet verecektir.

Ahmet Vefik Alp
DP Gnl Başkan Danışmanı ve GIK Üyesi
Eklenmiş İmajlar
demokrat-parti-ve-ahmet-vefik-alp-yuzerada-jpg