Tek Mesaj Görüntüle
Eski 24-05-2007, 17:20   #44
Metin Karadağ
Arkitera Üyesi

Yani o özet cümle bana ait değil.

Konuyu bu tarz tartışma haline getiren ben değilim ki.

"Kamunun kullanımındaki tüm yapılar..." dediğime göre sadece "devlet mülkiyetindeki yapıları" kamu yapıları olarak almıyorum demek ki.

"Kamunun yani tüm toplumun /bunun içinde devlet DE dahildir.../ kullanımındaki tüm yapılar" denildiğinde; mülkiyeti özel DE olsa, kamu tarafından "kullanılan/kullanılacak olan" tüm yapıları içerir...

Bu konudaki kapsamın alanı ve anlamı olabildiğince geniş olmalı ki; sözkonusu kampanya ile elde edilmek istenen sonuca en verimli biçimde ulaşılsın...

Bu nedenle konuyu forumda görür görmez; "Arkimeet / Mansilla/Tounon Toplantısı"ndaki konuşmayı buraya "özetle" aktardım...

O özet cümle bana ait değil.

Mansilla/Tounon'un aktardığından aktardığımı söylemiştim...

Daha önce de İspanyol UİA temsilcilerinden bir satır cümlecik olarak duymuştum ama "uygulanıyor olmasına hiç mi hiç ihtimal vermemiştim..."

Bu nedenle sohbet sırasında Ömer Kanıpak o soruyu sormuştu.

...

Alıntı:
Orijinal metin magenta tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
"Kamu" sözcüğünün dönüşmesidir bence "Tüm Kamu yapıları yarışma ile yapılsın" söylemi. Oradaki "tüm" yeterince güçlü bir tavırdır. Devletten doğru bakış yerine halktan doğru bakış. Önce bu bakışın değişime ihtiyacı var Metin bey. Devletin olan halkın olan ayrımı yerine hepsi halkındır gözüyle bakmak gerek.

En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 24-05-2007 17:23. Nedeni: Ek
Metin Karadağ offline   Alıntı Yaparak Yanıtla