Tek Mesaj Görüntüle
Eski 19-05-2007, 22:25   #14
mimar mahmut
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Genellikle belediyeler projelerini "parti" yandaşı ofislere çizdirirler ve bu ofisler rakipsiz oldukları için projeleri "facia"gibidir ve de eleştriye de gelmezler nasıl olsa paralarını da hemen alırlar .iş garanti+para garanti+ zaman kısıtlı= mimari facia (ismini vermek istemiyorum ,bir tanesini uyguladım ) kimseye sorma zahmetinde bulunmazlar .Belediye başkanları birer küçük kraldırlar.Onlar kimseye birşey sormak zorunda değildirler.her türlü bilgiye vakıftırlar doğrusunu anlatmaya kalksanız bile bağırıp çağırmaya başlarlar Ekselansları sayın başkan aynı anda hem fen işleri müdürüdür hem park ve bahçeler mdürüdür hem kontrolördür .Esasen Ekselansları sayın başkanın yanında mimari büro bile solda sıfırdır çünkü proje Ekselansları sayın başkan tarafından zaten çizilmiştir mimari büroya kalan işin teknik resim kısmını halletmektir.Ekselansları sayın başkan yarışma açıp ta onları değerlendirmeyle mi uğraşacak?Sonra yarışmaya giren projeler mazallah Ekselanslarının beynini zorlarsa?Ya ekselanslarının tebasıı daha önce tahayyül edemeyecekleri bir binayı beğenip isterlerse ya şımarıp başka güzel binalar isterlerse? ne gerek var.nasıl olsa kimse sorgulayacak kapasiteye sahip değil .Kapla kompozitle camla ohhh ! bitti.işte sana modern kamu binası
Kamu projeleri ile ilgili bir kanun var mı yok mu bilmiyorum ama bu şekilde devam etmemesi gerektiği kesin.Kamu yapısından bütün toplumun yararlanması ne kadar doğalsa onun tasarımını da bütün meslek erbabının yapma hakkına sahip olması o kadar doğaldır .Belediyelerin yaptığı resmen hak ihlalidir.ve buna dur denmelidir .

En son lumina tarafından düzenlendi : 20-05-2007 20:58.
mimar mahmut offline   Alıntı Yaparak Yanıtla