Tek Mesaj Görüntüle
Eski 19-05-2007, 11:57   #25
phin
Yönetici

phin'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin asteria tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

Merhaba sevgili phin,

Bir konağın anatomisi kadar bir restorasyon çalışmasının anatomisini de bizlere eskizlerle sunduğunuz için hem çok takdir, hem de çok teşekkür ediyorum.

Dikkatle inceledim; çok heyecan verici bir durum, her ahşap yapının kendi yapı dilini onu katmanlarından soyarak keşfetmek ve yapının tüm restorasyonu kendisinin yönetmesi / yönlendirmesi..

Ne kadar emek ve zaman gerektirdiğini bildiğim için umarım ki arada böylesi güzel çalışma örnekleriyle bizleri heyecanlandırmağa devam edersiniz.

Ben gelecekte bir gün sizden bir 'anatomi' kitabı yazmanızı dahi umuyorum. Güzel bir tedrisat kitabı olurdu. Hem mirasımızı hatırlar ve övünür , hem de uygulanmış pek çok farklı yapım tekniğiyle buluşmuş olurduk..

Ve sizi mutlu bir tebessümle anardık...ve hatta modern mimariye de aynı özenli tasarımlarla ulaşmamız gerektiğinin farkındalığına varırdık...

Sevgiler,

İyi çalışmalar

Çok teşekkür ederim Kitap yazmak henüz benim harcım değil, daha tecrübe etmem gereken çok iş var.

Okulda Lemi Yücesoy Yapı dersi hocamızdı ve bize ahşap bina maketi yaptırmıştı. Bu dersin yararlarını uzun zaman gördüm. Sedad H. Eldemin Yapı kitabı da başlangıç için iyi bir kaynaktır. Şimdi Başvuru Kaynakları şuradaki, Ahşap Yapılar/ Sorunlar ve Çözüm Yolları kitabı da her zaman elimin altında duruyor.

Modern mimariyle ilgili olarak, ahşap yapılar neredeyse tamamen ahşap karkasın gereklilikleri ile şekilleniyorlar. Belki bu nedenle ahşap yapının betonarme yorumu şekilsiz oluyor. Ahşabı yapı malzemesi olarak kullanmak bu konunun da önünü açacaktır.