Tek Mesaj Görüntüle
Eski 18-05-2007, 18:57   #22
ugurerden
Arkitera Üyesi

ugurerden'in Avatar'ı

Smile Bİr Ahşap Konağın Anatomisi

Şu an üye adayı olduğum için buraya yazıyorum. Yetkililer umarım bunu gerekli yere taşıyacaktır Öncelikle yazmış olduğum yoruma cevap verip ilgi gösterdiğiniz için teşekkürler. Ben tarihi yapılarla günümüzü kıyaslarken çok eski zamanları düşünmüştüm çünkü eski Roma mimarisi eski Yunan mimarisi beni o kadar çok etkiledi ki sütünlardaki işlemeler heykellerin işlenmesi harika benim aklımda onlar vardı yorumumu yaparken. Aslında ben tarihin her yerde korunması gerektiğinin farkındayım ve malesef ülkemizde yeni yeni başlayan bir hareket görüyorum belki de bu eskiden beri var fakat ben yola yeni başladığım için yeni görüyorum, bilmiyorum. Şehirlerimizde tarihi eserlerin korunmasına biraz daha özen gösteriliyor. Bunun daha fazla artmasını temenni ediyorum. Tarihi yapılarımızı yenilemek kadar onların korumasını da bilmek çok önemli bence, bu konuda insanlarımızın bilinçlenmesi lazım. Belki de şu an restore edilse bir çok kurtarılacak bina vardır ama insanlarımızın ilgisiz tavırlarından dolayı özellikle İstanbulda yangın nedeniyle telafi olmayan şekilde zarar görüyor ve bir çoğu da malesef yok oluyor. Bizimle görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İyi günler...

En son lumina tarafından düzenlendi : 18-05-2007 20:52.
ugurerden offline   Alıntı Yaparak Yanıtla