Tek Mesaj Görüntüle
Eski 18-05-2007, 12:32   #12
phin
Yönetici

phin'in Avatar'ı

Bu konak yıkılmadan özgün detayları, özgün malzemesi ile restore edildi. Aynı özelliklere sahip kereste kullanıldı. Rehberimiz binanın kendisi idi. Binadan beklenen modern konfor koşullarının hepsini karşıladı, çünkü kendisi de yapıldığı zaman yüksek bir konfor beklentisi ile yapılmıştı.
Aslında bir yapının plan şemasını değiştirmeden modernize edilebileceğine dair iyi bir örnektir.
Benim için müthiş heyecanlı bir çalışma oldu, çünkü açtığımız her noktasında bulduğumuz özel detaylar yüzünden yapıya sevgiyle bağlanmıştım, depoda kerestelerin içinde oturup derin derin ahşap kokusunu içime çektiğimi büyük bir mutlulukla hatırlıyorum.

Mimarlar binaları şekillendiriyor. Ama aslında binalar insanları şekillendirir. Geleneksel sivil mimarimizin insanların yaşam şekillerini değiştirdiğine çok şahit oldum. Her zaman plan şemasının korunması taraftarıyım çünkü bu şemalar yüzyılların birikimi ile oluşturulmuştur.

Konu ile ilgili olarak, ahşap sistem üzerinde tartışılmasını çok isterim, çünkü bu yapıya dair buraya yüklediğim sınırlı miktardaki fotoğrafa geleneksel ahşap mimarimiz hakkında aslında önemli bilgiler taşıyor.

Maalesef ahşap sistemi öğreten çok kısıtlı birkaç kaynak var.