Tek Mesaj Görüntüle
Eski 18-05-2007, 02:13   #6
ncc
Arkitera Üyesi

ncc'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ncc is on a distinguished road
İTÜ Yatay Geçiş 2

Sevgili Uğur kardeşim,
sorduğun teknik soruların cevabını neyazık ki yönetmelik ve mimarlık bölüm başkanlığımızda bulacaksın, ben yazık ki bilmiyorum.
İTÜdeki ve okulundaki eğitime gelince;
elbetteki ülkemizin en köklü okullarından biri olması nedeniyle kıyasa girmek diğer üniversiteler için haksızlık olur. Fakat unutma ki önemli olan eğitimi nerede aldığın değil, özünde senin bu eğitimden ne derece faydalanabildiğin ve neleri özümsediğindir. Kısaca iş sende biter.
Benim bugün çalıştığım mimari büroda senin okulunun mezunu ve her açıdan dört dörtlük birer mimar olan arkadaşlarım var.
Okulların tarihçesi, okul kültürü, fiziksel şartların iyi olması, öğretmenlerin kalitesi elbette önemlidir, ancak farkı her zaman öğrenciler yaratır.
Arkitera'nın düzenlediği archiprix bitirme projeleri yarışmalarına bak bir arşivden. derece yapan birinci olan nice meslekdaşım ülkemizin dörtbir yanındaki okulların ögrencileri.
Senin bu mesleği ne kadar sevdiğinde iş, yoksa İTÜyü vaya başka iyi(!) bir okulu ÖSS'de kazanamaman yahut yatay geçişlerde başarısız olarak belkide eğitimini şu anki okulunda devam ettirmen senin motivasyonunu düşürmesin.
Hem bu eğitimin daha yüksek lisansı var akademik yolda doktorası var... varda var
Bunları neden mi yazdım, yatay geçiş başarı şansı çok düşük bir olasıktır ve öğretmenleri çalıştıran onların verimini arttıran öğrencilerin motivasyonları ve bilgiye olan açlıklarıdır yoksa okulun adı son tahlilde profesyonel yaşamında inanılmaz farklar yaratmamaktadır.
Sevgilerimle...
ncc

En son ncc tarafından düzenlendi : 18-05-2007 09:56
ncc offline   Alıntı Yaparak Yanıtla