Tek Mesaj Görüntüle
Eski 17-05-2007, 12:18   #15
ncc
Arkitera Üyesi

ncc'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 2
Tüm kamu yapıları yarışmayla projelendirilmelidir.

ne gerek var efendim, ne gerek var...
sanki yapılanlardan daha mı iyisini bulacağız...

bizim ülkemizin, şehrim istanbul'un uluslararasını geçtim, ulusal çapta bile bir tasarım yarışması açılmaksızın yüzlerce yapıya, inşaata tonlarca para harcamasını; işini bilen dostların şirketlerin kişisel kayırmalarla para kazanmasını engellemek isteyen kötü niyetli insanlarsınız sizler.
Layık değildir, uluslararası mimarların çalışmalarına bu topraklar ya da kendi mimarlarımızın yabancı mimarlarla rekabet edemeyeceklerinden rezil olmayalım diye yarışma açmıyoruz, anlamıyorsunuz...

ne gerek vardır ki efendim...
alın size başka bir neden daha
bakın bir proje yarışması açsanız simdi en az 6 ay ila bir sene sürer ...
tabi sonucunda derece alan projelerden uygun olanının (bakınız birinci olan demiyorum zira her birinci proje bazen uygun olamayabilir) toplum tarafından tartışılarak kabullenilmesi ve sivri bulunan yanlarının törpülenmeside bir 6 ay sürse...
Elbette bunu daha uygulama projelendirmesi, teknik detay çözümü var... bakın daha inşaatından bürokratik prosedür ve ihalelelrinden söz etmiyorum bile bunlarda inşaat dahil 2-2.5 yıl sürse; toplayınız efendim ne kadar etti yaklaşık 3.5 - 4 yıl değil mi...

Şimdi ülkemde ortala bir hükümet ömrünün tamamından,hatta zaman zaman daha fazlası bi süreden söz ediyoruz. Böyle bir süreçte ülkeme, şehrime imzasını atmak isteyen "seçilmiş" yöneticilerime zaman kaybettirecek (!) tüm süreci şeffaf olarak gelişecek ve neredeyse her kısmında sivil insiyatifin karar mekanizmalarında yer alacağı bir sisteme ne gerek vardır, sorarım size değil mi efendim?...
hem diğer bir can alıcı noktada, böyle katılımı arttırıp süreci uzatalımda bizim başlattığımız projeyi bir sonraki hükümete, belediye başkanına mı mal edelim mantığıdır. Sonra mazallah ne yazarız şehrimin demir billboardlarla örülmüş duvarlarına, köprülerine, sokaklarına...

Sonra bu mantıkla ülkemi, şehrimi sorduğunuzda simge yapısı diye bir japonların yaptığı köprüler birde doğu romalılardan kalma kız kulesi cıkıverir karşıma, bunca gecen yıl, kurulan iki devlet, koskoca bir cumhuriyet dönemi sonuda... Var olan bir kaç nadide örneğide yıkmak istemek cabası...

aynı kafayla devam efendim, devam...

En son ncc tarafından düzenlendi : 18-05-2007 00:34. Nedeni: imla ve anlatım bozuklukları...
ncc offline   Alıntı Yaparak Yanıtla